Dit bedrijf heeft Quantum Stealth gepatenteerd, het schild dat mensen en objecten onzichtbaar maakt - Curioctopus.nl
x
Dit bedrijf heeft Quantum Stealth gepatenteerd,…
Na 5 jaar en vele uren breien krijgt deze fotograaf bijzondere foto's van Een kleurenpalet is de hoofdrolspeler in deze fotogalerij die de magie van de herfst viert

Dit bedrijf heeft Quantum Stealth gepatenteerd, het schild dat mensen en objecten onzichtbaar maakt

27 Oktober 2019 • Door Janine
3.048
Advertisement

Onder de grootste fantasieën van de mens is er altijd die van het bezitten van de kracht van onzichtbaarheid: hoeveel dingen zouden we hebben ontdekt van anderen of van de realiteit die ons omringt als we een mantel hadden kunnen dragen die ons volledig onzichtbaar voor de ogen maakt van anderen? Zou het een stap vooruit of een stap achteruit zijn? Hyperstealth, een Canadees bedrijf dat zich bezighoudt met mimetisch design, heeft ons hierop een positief antwoord gegeven.

De nieuwste camouflagetechnologie van dit Noord-Amerikaanse bedrijf heet Quantum Stealth en is een echt onzichtbaar schild. Maar hoe werkt deze mantel die uit een sciencefictionfilm lijkt te komen? Het gebruikte primaire materiaal is heel eenvoudig: Hyperstalth gebruikte lenticulaire lenzen, dezelfde die worden gebruikt voor 3D-weergave.

Dit materiaal, zelfs dunner dan papier, kan lichtstralen zodanig buigen dat achter dit "schild" alleen objecten die heel dichtbij of ver weg zijn zichtbaar worden voor het blote oog: dit betekent dat als een persoon achter het lensvormige paneel staat, praktisch... "onzichtbaar" wordt voor het menselijk oog!

Het werkt niet als een echte magische mantel, omdat alles wat achter het paneel wordt geplaatst, hoewel niet in zijn volledige vorm zichtbaar, de kleuren ondanks de details niet waarneembaar maakt. De technologie van Quantum Stealth werd in 2010 voor het eerst gepatenteerd door de Canadees Guy Cramer en vervolgens gebruikt voor militaire doeleinden, maar nu denkt het Noord-Amerikaanse bedrijf groot en wil het patent ook uitbreiden naar andere gebieden.

Advertisement

Het is niet onmogelijk om het effect van onzichtbaarheid te begrijpen dat door het lensvormige paneel voor het menselijk oog wordt geprovoceerd, en hiervoor is het voldoende om te denken aan de wet van Snellius, beter bekend als de wet van lichtbreking: plaats een lepel in een glas water, en voor het oog lijkt het alsof het gebogen is; dit gebeurt omdat, volgens deze wetenschappelijke wet, als het licht zich tussen twee verschillende materialen verplaatst, de hoek waarin het zal bewegen zal veranderen volgens de brekingsindex.

Simpel, nietwaar?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt