Vader en zoon maken een turbine voor elektrische voertuigen die energie kunnen besparen tegen een betaalbare prijs - Curioctopus.nl
x
Vader en zoon maken een turbine voor…
Coronavirus, Mercedes produceert ademhalingsapparatuur voor Covid-19-patiënten Een jongen bouwde een schattige miniatuur picknicktafel in zijn tuin voor de eekhoorns

Vader en zoon maken een turbine voor elektrische voertuigen die energie kunnen besparen tegen een betaalbare prijs

06 April 2020 • Door Janine
2.243
Advertisement

De voordelen van het gebruik van een elektromotor in de bedrading van onze transportmiddelen zijn aanzienlijk, maar hun efficiëntie is ook te wijten aan een merkwaardig defect: om de elektrische turbines te kunnen bedienen en draaien, draaien de wielen rond 10.000 toeren per minuut, waardoor ze veel meer energie produceren. Brad en Fred Hunstable hebben echter een patent aangevraagd op een elektromotor die het toerental van de turbine kan verlagen, waardoor energie en vooral ruimte in het voertuig wordt bespaard.

via: Forbes
foto: Linear Labs

De Hunstable Electric Turbine van Linear Labs zou de functionaliteit van elektrische voertuigen voor altijd kunnen veranderen; in plaats van een enkele motoreenheid bestaat HET uit rotoren, die op de rollagers van de motoren werken om rotatie te genereren. Dankzij de eindplaten die onafhankelijk roteren om magnetische velden te verzwakken, is het aantal rollagers waarmee de rotoren werken wisselend. Hierdoor kan de HET oneindig variabel zijn in vermogen en als tweetal.

foto: Linear Labs

Een ander positief aspect is dat deze revolutionaire elektrische turbine tegen betaalbare prijzen kan worden gebouwd met ijzeren ferriet magneten en overal verkrijgbaar is. De eerste toepassing voor het transport zal naar verwachting in 2020 debuteren voor micromobiliteit, met name in scooters en e-bikes. Elektrische auto's volgen in 2021, volgens het schema.

Advertisement
foto: Linear Labs
foto: Linear Labs

Een geweldige uitvinding die Fred en Brad Hunstable patenteren, zodat de openbare en particuliere voertuigen van de toekomst de motorruimte beter kunnen beheren en nog minder energie zullen produceren voor de beweging van de wielen. Een mogelijk voordeel waar ook wij in willen geloven, aangezien vader en zoon Hunstable er alle vertrouwen in hebben.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt