Een 14-jarige studente bedenkt een manier om het probleem van de dode hoek in de auto op te lossen

Janine image
door Janine

10 November 2019

Een 14-jarige studente bedenkt een manier om het probleem van de dode hoek in de auto op te lossen
Advertisement

Elke bestuurder weet dat, ondanks alle voorzorgsmaatregelen en aandacht die hij tijdens het rijden neemt, er altijd een punt in zijn auto zal zijn van waaruit hij een beperkt perspectief heeft, of beter gezegd, helemaal niet: de gevreesde dode hoek van de auto. Het is zeer gevaarlijk en niet zichtbaar, zelfs niet bij gebruik van de achteruitkijkspiegel; gevaarlijk omdat het de ruimte is, meestal in de hoeken van de auto, dat een voertuig op een bepaald moment inneemt wanneer het ons inhaalt. Het is essentieel om een volledig overzicht te hebben om onaangename ongelukken te voorkomen. De oplossing voor het probleem lijkt te komen dankzij de uitvinding van een veertienjarig meisje, dat zelf geen rijbewijs heeft.

via Gizmondo

Advertisement
Youtube / Paul Gassler

Youtube / Paul Gassler

Hoewel bestuurders voorzorgsmaatregelen kunnen nemen, zoals het correct afstellen van de stoel en zijspiegels of zelfs het installeren van camera's, blijft het probleem bestaan ​​omdat deze oplossingen de onzichtbare punten niet volledig zullen elimineren. Alaina Gassler, een 14-jarig meisje, loste dit langdurige probleem echter briljant op.

Haar project heet Verbetering van de autoveiligheid door dode hoeken te verwijderen en het werkt op een relatief eenvoudige manier zoals ze zelf heeft uitgelegd: "Het is niet nodig om de raamstijlen uit de auto te verwijderen, maar zorg ervoor dat je er doorheen kunt kijken." Om het te realiseren, heeft Alaina een webcam op het dak van de auto geplaatst, recht boven de raamstijl, om vast te leggen wat verborgen is voor het oog van de bestuurder; met een projector kun je de beelden daarom in realtime op de raamstijl zelf reproduceren. Om ervoor te zorgen dat de geprojecteerde beelden perfect zijn uitgelijnd, heeft het meisje enkele 3D-componenten ontworpen en afgedrukt en in de praktijk lijkt het een transparante raamstijl te zijn.

Advertisement
Youtube / Paul Gassler

Youtube / Paul Gassler

Het meisje uit West Grove, Pennsylvania, presenteerde haar uitvinding tijdens de Broadcom MASTERS-wedstrijd (wiskunde, toegepaste wetenschap, technologie en engineering voor nieuwe opkomende talenten) voor de middelbare scholen van de  Society for Science and the Public.

Gassler werd geëerd voor haar levensreddende uitvinding, waardoor ze de eerste plaats kon winnen in een nationale competitie met een prijs van $25.000. Gefeliciteerd!

Advertisement