Ze werd gedwongen om de lessen in een klaslokaal alleen te volgen: leerlingen, gezinnen en leraren werden gevaccineerd om haar te beschermen

Janine image
door Janine

14 November 2019

Ze werd gedwongen om de lessen in een klaslokaal alleen te volgen: leerlingen, gezinnen en leraren werden gevaccineerd om haar te beschermen
Advertisement

Ze is een kind dat nog nooit een jeugd heeft gehad zoals die van haar leeftijdgenoten, de kleine Italiaanse van 11 jaar, hoofdrolspeelster in het verhaal dat we je gaan vertellen. Dankzij de genegenheid en gevoeligheid van de mensen om haar heen zal het dagelijks leven voor haar echter zeker "normaler" zijn.

G. werd prematuur geboren en kreeg onmiddellijk een darminfectie, wat de oorzaak was van een lange en moeilijke medische procedure die bestond uit interventies waardoor ze niet in staat was om elke situatie op een vrije en zorgeloze manier te doorstaan. Laten we eens kijken waar het precies om gaat.

De pathologie die ze sinds de geboorte heeft, vereiste verschillende chirurgische ingrepen, evenals een multiviscerale transplantatie van 5 organen. Dit laatste is een bijzonder gecompliceerde operatie, met een zeer hoog sterftecijfer. Om het allemaal te verergeren, was de leeftijd van G. op dat moment slechts 30 maanden.

via Ansa

Advertisement
malmstrom.af.mil

malmstrom.af.mil

De transplantatie was ondanks alle negatieve voorspellingen succesvol. Sindsdien is het kind echter verplicht om een strikte procedure van bescherming tegen mogelijke virussen te volgen, gezien het feit dat ze constant immunosuppressiva krijgt, gericht op het verminderen van het risico op afstoting.

Om deze reden kan ze zich niet laten vaccineren tegen de meest voorkomende infectieziekten en kan ze zich praktisch geen onschuldige ziekten veroorloven die voor anderen gewoon zijn, maar erg gevaarlijk zijn voor haar. Dit alles heeft, begrijpelijkerwijs, problemen, ontzeggingen en angsten veroorzaakt in het dagelijks leven van het kind.

Als enerzijds, dankzij de enorme inzet van de ouders, G. altijd wordt gecontroleerd en de beste medische zorg heeft ontvangen, zijn anderzijds zelfs de eenvoudigste gebaren - zoals binnenshuis eten, op reis gaan, op drukke plaatsen zijn -  altijd een risico waardoor ze voorzorgsmaatregelen moet nemen.

Advertisement
Un Ukraine/Flickr

Un Ukraine/Flickr

Zozeer zelfs dat G. op school al jaren alleen in een klaslokaal zit, waar ze door ondersteunende leraren les kreeg. Het verlangen om haar een normaal bestaan ​​te laten leiden, bleef echter aanwezig bij de ouders en, blijkbaar, niet alleen bij hen. Dankzij de inzet van de directeur van het instituut in Rome waar ze op zit en de ambtenaren van de plaatselijke gezondheidsautoriteiten, werden de ouders van de vierde klas, de klas waar G. In zou moeten zitten, gecontacteerd en opgeroepen.

Met een open en constructieve dialoog, waarin iedereen het belang van de situatie inzag, besloten de vaders en moeders van alle 23 kinderen in de klas om hun kinderen te laten vaccineren, zelfs de niet-verplichte, om G. toe te staan om de lessen bij te wonen met haar klasgenoten, en niet geïsoleerd en buitengesloten van de groep.

Aan de vaccinaties (sommige daarvan in Italië alleen verplicht voor degenen die na 2017 zijn geboren) namen ook verschillende familieleden en vier leraren deel, voor een totaal van 50 personen. Allemaal mensen die - op een min of meer directe manier - in contact kunnen komen met de 11-jarige studente.

Het valt niet te ontkennen: het is een werkelijk belangrijk gebaar, dat op een verrassende en positieve manier laat zien dat je door dialoog, begrip, solidariteit en eenvoudige gebaren dicht bij iemand kunt zijn ​​die je nodig heeft, waardoor ze in situaties kan leven die normaal zouden moeten zijn voor alle kinderen.

Advertisement