Deze man heeft 11 marinecontainers verenigd en ze in een ruim en modern huis getransformeerd

Janine image
door Janine

10 December 2019

Deze man heeft 11 marinecontainers verenigd en ze in een ruim en modern huis getransformeerd
Advertisement

Een vrijstaande woning, in een flat, of misschien in een... goederencontainer? Waarschijnlijk is dit niet precies de vraag die veel mensen zichzelf stellen wanneer ze een huis zoeken, althans niet wat betreft het laatste. We zijn ervan overtuigd dat sommigen zullen denken aan het leven in een van deze grote containers die in vrachthavens worden gebruikt.

Een van hen is Will Breaux, een man uit Texas die tegen de trend van traditioneel bouwen inging.

via McGowen Container House

Advertisement

Een huis van meer dan 230 vierkante meter bestaande uit containers. Zo kan het oorspronkelijke huis dat Breaux besloot te bouwen in de Texaanse hoofdstad Houston worden samengevat. Een ambitieus project, en allesbehalve eenvoudig te realiseren. In feite was het een hele uitdaging om iemand te vinden om een dergelijk gebouw te ontwerpen.

Advertisement
McGowen Container House

McGowen Container House

Na jaren van mislukte pogingen besloot Will het zelf te doen. Het project was dus zijn idee en, alles lerend over wat hij moest weten over bouw- en zeecontainers, gebruikte hij 11 ervan voor zijn oorspronkelijke woning. Toewijding, geduld en creativiteit hebben de rest gedaan: de ene container bovenop de andere, en zo ontstond het huis op drie verdiepingen dat van alle gemakken is voorzien.

Het is voldoende om naar de foto's van dit huis te kijken om de resultaten te zien. Het is een echt gezellige en originele plek, die zeker nieuwsgierigheid opwekt. Dat niet alleen: volgens Breux zijn de containers robuust, brandveilig, duurzaam en orkaanbestendig. Een droom die lange tijd is nagestreefd, en met dit originele gebouw werkelijkheid is geworden. De man is in staat gebleken om een buitengewoon "stulpje" te creëren!

McGowen Container House

McGowen Container House

Advertisement