Van conciërge tot astrofysicus: het merkwaardige verhaal van de jongen die trigonometrie leerde met YouTube - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Van conciërge tot astrofysicus: het…
We zijn ook de ruimte aan het vervuilen: de eerste ruimteschoonmaakmissie in de geschiedenis staat gepland 18 grappige katten die hun eigenaars in lachen hebben doen uitbarsten

Van conciërge tot astrofysicus: het merkwaardige verhaal van de jongen die trigonometrie leerde met YouTube

Door Janine
1.259
Advertisement

Het zijn de verhalen zoals die van Joshua Carroll die ons eraan herinneren dat iedereen zijn droom kan realiseren, je hebt alleen veel vastberadenheid, studie en toewijding nodig. Joshua is een veteraan van het Amerikaanse leger, zijn niveau van schoolvoorbereiding, toen hij eenmaal thuiskwam van zijn missie, was dat van de tweede klas lyceum en de enige baan die hij kon vinden was als conciërge op een onderwijsinstelling. Hier ontdekte hij tijdens het schoonmaken van de bibliotheek de wetenschappelijke sectie en werd hij verliefd op natuurkunde en de sterren. Vanaf dat moment was zijn doel duidelijker: astrofysicus worden. Om toegelaten te worden tot de faculteit natuurkunde, moest hij echter op zijn minst een solide basis van trigonometrie hebben, een onderwerp dat Joshua in 3 weken tijd leerde dankzij video's op YouTube.

via: Youtube
foto: YouTube

Joshua ging naar het lyceum in zijn geboortestad toen er in 2001 een aanval op het World Trade Center plaatsvond, een gebeurtenis die hem tot het punt bracht zijn studie af te breken om zich bij het Amerikaanse leger te voegen. Na 3 missies in Irak keerde Joshua terug naar huis in Virginia, maar vanwege het psychologische trauma dat hij tijdens het dienen leed, begon hij te lijden aan een posttraumatische stressstoornis, waardoor hij angstig en depressief werd. Het enige wat hem destijds lukte, was een baan als conciërge vinden op een plaatselijke school.

foto: YouTube

Een van zijn taken als conciërge was het schoonmaken van de schoolbibliotheek. Op een dag werd hij getroffen door een bepaald boek: het was "Van Big Ben tot zwarte gaten. Een korte geschiedenis van de tijd" van Stephen Hawking. Bladerend door die pagina's, besefte Joshua hoe hij altijd al gefascineerd was geweest door de sterren en de ruimte en plotseling besloot hij dat hij zijn kinderdroom zou nastreven: fysicus worden.

Advertisement
foto: YouTube
foto: YouTube

Joshua schreef zich vervolgens in aan de Radford University aan de faculteit natuurkunde. Ondanks dat hij alleen een achtergrond in de geometrie van de tweede klas lyceum had, slaagde hij erin het universitaire personeel te overtuigen om te worden toegelaten - Joshua was in staat om de vereisten van het programma natuurkunde over te slaan met de belofte om alleen trigonometrie te leren in slechts 3 weken tijd.

foto: YouTube

Gewapend met goede wil en een snelle verbinding pakte Joshua zijn smartphone en begon hij trigonometrie te leren met video's op YouTube. Wanneer een nieuw onderwerp opdook, onderbrak hij de huidige video om een ander te openen. Dankzij dit matroesjka effect is hij erin geslaagd zijn kennis uit te breiden en zijn hiaten op te vullen.

Advertisement
foto: YouTube
foto: YouTube
Advertisement

Joshua voltooide niet alleen zijn studie, maar uiteindelijk studeerde hij cum laude af en bleek hij de beste student van zijn opleiding te zijn.

foto: YouTube
foto: YouTube

Nu heeft Joshua Carroll eindelijk zijn droom vervuld - hij werkt als wetenschapper en doceert astrofysica aan de universiteit, blijft studeren en blijft zijn grenzen verleggen zover hij kan.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt