Veel mensen adopteren slakken ter grootte van kleine honden als huisdieren

Janine image
door Janine

05 Januari 2020

Veel mensen adopteren slakken ter grootte van kleine honden als huisdieren
Advertisement

Als je nog nooit een gigantische slak hebt gezien, zou je echt kunnen schrikken! Vergeet de typische huisdieren die we thuis zouden willen hebben en maak je klaar om een heel ander idee van "huisdier" te verwelkomen.

Het gaat om Afrikaanse gigantische slakken en hoewel veel mensen geschokt zijn, vinden velen het buitengewoon fascinerend om voor deze wezens te zorgen. In sommige landen wordt hun fokkerij echter als illegaal beschouwd omdat het een soort ongedierte is.

via Wikipedia

Advertisement

Een volwassen slak kan een hoogte bereiken van ongeveer 7 cm en een lengte van 20 cm of iets meer. Het huisje heeft een conische vorm en is ongeveer twee keer zo lang als de breedte. De kleur van het huisje is zeer variabel en hangt sterk af van het dieet van de slak; in ieder geval is het bijzonder resistent en heeft het het hoogste gehalte aan zware metalen in vergelijking met andere slakken.

Deze gigantische landslakken zijn over het algemeen te vinden in Kenia en Tanzania, maar bevinden zich nu ook in de Verenigde Staten, waar ze in de meest vochtige gebieden gedijen. Dit is de reden waarom het zuidelijke deel van de Verenigde Staten getuige is van een groeiende populatie van deze gigantische slakken.

Advertisement

De gigantische slak wordt, indien geplaatst in een voor haar onbekende habitat, extreem vraatzuchtig en kan aanzienlijke schade aanrichten aan de omgeving en aan lokale soorten. Om deze reden is het opgenomen in de lijst van de 100 meest schadelijke invasieve soorten ter wereld.

Youtube / Emzotic

Youtube / Emzotic

In Amerika is het absoluut niet toegestaan om deze soort slak als huisdier te hebben, omdat het als te schadelijk voor de omgeving wordt beschouwd, terwijl het in andere landen is toegestaan om het in gevangenschap te fokken.

Wat vind jij?

Advertisement