Elk jaar laat Elizabeth II de kerstversiering tot 6 februari hangen om de dood van haar vader te herdenken

Janine image
door Janine

11 Januari 2020

Elk jaar laat Elizabeth II de kerstversiering tot 6 februari hangen om de dood van haar vader te herdenken
Advertisement

Wanneer de feestdagen voorbij zijn, is het met de komst van Driekoningen traditie om alle decoraties en de versierde boom te verwijderen. Er zijn ook mensen die beweren dat het ongeluk brengt om de versieringen tot na 6 januari te laten hangen en om deze reden gebruiken veel mensen, je kunt het jaar maar beter op de beste manier beginnen, deze dag om alles wat met Kerstmis te maken heeft, op te ruimen.

via Travel and Leisure

Er zijn echter mensen die na Driekoningen alle versieringen laten hangen, niet zozeer omdat ze niet bijgelovig zijn, maar vanwege gebrek aan tijd of luiheid. Als je tot deze mensen behoort, troost jezelf dan met het feit dat koningin Elizabeth om een specifieke reden de kerstversieringen tot 6 februari laat hangen.

Traditioneel brengt de vorstin de kersttijd door met haar echtgenoot, prins Philip, op het landgoed van Sandringham House, in het graafschap Norfolk. Het pand kwam in 1952 in handen van de koningin, toen haar vader, koning George VI, op 6 februari van dat jaar overleed.

Sindsdien herdenkt de koningin die datum door op het landgoed te blijven tot 6 februari, waar ze alle decoraties laat hangen, tot de tijd van terugkeer naar Buckingham Palace.

Advertisement

Er zijn veel tradities in de Engelse koninklijke familie, die al tientallen jaren worden herhaald met Kerstmis. Eén in het bijzonder onthult de aandacht van de koningin meer dan anderen in het onderhouden van een goede relatie met al haar medewerkers, van de mensen die het dichtst bij haar staan en achter de schermen van het hele koninklijke systeem werken: elk jaar verpakt de koningin duizenden puddingen, een typisch Engels toetje, bedoeld voor haar personeel; samen met het dessert stuurt koningin Elizabeth een ansichtkaart met daarin de wensen van de vorstin zelf.

Dus als jij er ook lang over doet om de boom af te tuigen en de kerstversieringen op te ruimen, weet dan dat zelfs de meest geliefde koningin ter wereld dat doet!

Advertisement