De familie van Steve Irwin opent de deuren van zijn dierentuin om dieren te redden van de branden in Australië - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De familie van Steve Irwin opent de…
Deze kunstenaar transformeert oude borstels in scenario's die uit een sprookje lijken te komen Deze twee boeddhistische tempels hangend tussen aarde en hemel zijn de perfecte plek om jezelf te vinden

De familie van Steve Irwin opent de deuren van zijn dierentuin om dieren te redden van de branden in Australië

Door Janine
4.540
Advertisement

Terwijl de hele wereld de verwoestende bosbranden in Australië op afstand observeert, worden sommige mensen voor hun ogen geconfronteerd met verschrikkingen, en terwijl brandweerlieden er alles aan doen om de branden te blussen en zoveel mogelijk Australische dieren in het wild te redden, is de impact zo groot dat een mogelijk herstel moeilijk kan zijn. Dit werd verklaard door Terri en Robert Irwin, respectievelijk echtgenote en zoon van Steve Irwin, de Australische "Crocodile Hunter" die jaren geleden overleed.

via: CNN

Gezien het feit dat een half miljard dieren mogelijk voor altijd verloren zijn gegaan in de bosbranden in Australië, heeft de familie Irwin al meer dan 90.000 dieren geholpen, mede dankzij het team van het Australia Zoo Wildlife Hospital dat, ondanks dat het op bijna tweeduizend kilometer van de branden bevindt, in staat is om vele soorten die in ernstig gevaar zijn, bescherming te bieden. Zijn zoon Robert zei dat opossums, vogels, koala's, vogelbekdieren en vele andere soorten dieren worden behandeld in deze dierentuin in de speciaal gebouwde faciliteit.

Er wordt algemeen aangenomen dat Australië al bijna een half miljard dieren heeft verloren bij de branden die het land hebben verwoest. Honderdduizenden inheemse dieren zijn gedood of ernstig gewond en veel mensen in het hele land proberen gewonde dieren te helpen, met dierentuinen en dierenklinieken aan de frontlinie.

foto: CNN Videos

Terri en Robert legden uit dat het inademen van rook en brandwonden de meest voorkomende gevolgen zijn bij dieren, wat betekent dat ze als gevolg van de rook vaak worden getroffen door machines of aangevallen worden door huisdieren. Wat de koala's betreft, zeiden ze: “Het instinct van koala’s is om omhoog te gaan, omdat de veiligheid zich bovenaan de boom bevindt [...] Eucalyptusbomen bevatten zoveel olie dat ze gemakkelijk vlam vatten."

Een verwoestend beeld voor een echt catastrofale situatie van het milieu in Australië; maar gelukkig brengt de familie van Steve Irwin opnieuw hulde met passie en moed met de erfenis van de beroemde liefhebber van natuur en dieren door een veilige haven en noodzakelijke zorg te bieden aan al die dieren die nu met uitsterven worden bedreigd.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt