Tarantula's die zwemmen en blijven drijven zijn de nieuwe nachtmerrie voor alle mensen met een spinnenfobie

Janine image
door Janine

23 Januari 2020

Tarantula's die zwemmen en blijven drijven zijn de nieuwe nachtmerrie voor alle mensen met een spinnenfobie
Advertisement

Degenen die bang zijn voor spinnen zouden er alles aan doen om ze weg te houden, zoals bijvoorbeeld een geuel rondom hen te graven en deze met water te vullen, om te voorkomen dat de angstaanjagende spinnen in de buurt kunnen komen. Want spinnen kunnen niet zwemmen en over het algemeen zijn er weinig insecten die van water houden.

Een video die op Facebook circuleert zou dit alles tegenspreken en zou een echte nachtmerrie kunnen zijn voor mensen met een spinnenfobie: een dikke tarantula loopt door een plas met water, alsof het niets is!

via Big Bend Ranch State Park-Texas Parks and Wildlife

Advertisement
Big Bend Ranch

Big Bend Ranch

De video werd opgenomen in Texas, in Big Bend State Park, en heeft als hoofdrolspeler een tarantula: niets ongewoons, omdat de tarantula een vrij frequent dier is in het zuiden van de Verenigde Staten, zozeer zelfs dat er een autochtone soort bestaat die wordt gekenmerkt door een lichaam met bruine tinten.

De video werd duizenden keren gedeeld omdat het iets laat zien waarvan velen dachten dat het onmogelijk was en dat een echte nachtmerrie is voor degenen die bang zijn voor spinnen: de betreffende tarantula loopt in feite op een strand en vervolgens door een plas, alsof het niets is! Het verandert zijn weg niet bij het zien van het water, noch heeft het moeite om dat obstakel te overwinnen: integendeel, het loopt snel, dankzij zijn 8 poten.

Het is daarom duidelijk dat water geen goede verdediging is tegen deze niet al te schattige dieren. In tegenstelling tot andere insecten die oppervlaktespanning gebruiken om op water te lopen (kort samengevat, de cohesiekracht tussen de moleculen die een soort "trampoline" vormen om op te lopen), lijkt de spin in de video een echte zwemtechniek te hebben ontwikkeld om niet te verdrinken.

Een interessante ontdekking voor diegenen die houden van de dierenwereld en al zijn elementen; een echte nachtmerrie voor diegenen die bang zijn voor spinnen!

Advertisement