De Australische islamitische gemeenschap bereidt het ontbijt voor brandweerlieden die uitgeput zijn vanwege de verwoestende branden

Janine image
door Janine

16 Januari 2020

De Australische islamitische gemeenschap bereidt het ontbijt voor brandweerlieden die uitgeput zijn vanwege de verwoestende branden
Advertisement

Helaas wordt er steeds vaker gesproken over de verwoestende branden die Australië al enkele weken kwellen. De vlammen hebben alle staten getroffen, maar hebben zich vooral gericht op New South Wales en Victoria. Om Australië te helpen, zijn verschillende liefdadigheidsinitiatieven gelanceerd, waaronder misschien die van Celeste Barber’s Facebook Fundraiser de belangrijkste is, die bijna $30 miljoen heeft opgehaald. Kortom, de hele wereld probeert in actie te komen om Australië in moeilijkheden te helpen. Het Islamitische centrum van Newport heeft bijvoorbeeld in samenwerking met Human Appeal International een lovenswaardig initiatief genomen om hulpverleners en brandweerlieden te helpen die elke dag in de vlammen vechten in een poging om branden te blussen en mensen en dieren in veiligheid te brengen.

via Human Appeal

Advertisement
Human Appeal International

Human Appeal International

Het begon allemaal op 3 januari 2020, toen een deel van de moslimgemeenschap van Newport aan een lange reis van 4 uur naar het front van de bosbranden begon, nabij Johnsonville, met 5 vrachtwagens met voorraden - voedsel en water om de brandweerlieden en de lokale gemeenschap te helpen om de branden te bestrijden.

"Afgelopen donderdag kwamen we bij elkaar en besloten dat we iets moesten doen voor de mensen die door de branden werden getroffen", verklaarde een vertegenwoordiger van het Australian Islamic Centre. "Omdat we een vrij sterke relatie hadden met onze lokale brandweerlieden, de brandweer van Melbourne (MFB), wendden we ons tot hen en vroegen wat de beste manier was om hen te helpen. Ze antwoordden dat we hen konden helpen door goederen te distribueren en fondsen te werven. Toen hebben we onze oproep gelanceerd."

Advertisement
Human Appeal International

Human Appeal International

"We hebben via sociale media en persoonlijke berichten contact opgenomen met de lokale bevolking en hen gevraagd zoveel mogelijk te doneren. Binnen 48 uur konden we 5 vrachtwagens vullen met spullen. Alle producten die werden gedoneerd waren gloednieuw en ze voldeden aan alle basisbehoeften: producten voor vrouwelijke hygiëne, waterflessen, melk, babydoekjes, fruit en nog veel meer."

Human Appeal International

Human Appeal International

Het Australian Islamic Centre, in samenwerking met Human Appeal International, lanceerde onlangs een initiatief met de naam National Bushfire Emergency Appeal, met als doel hulp te bieden aan Australiërs die hun huis hebben verloren door de branden, en om lokale gemeenschappen in hun strijd tegen de ramp te helpen.

De eerste bestemming was de Johnsonville Fire Brigade, waar vrijwilligers het ontbijt klaarmaakten voor 150 brandweerlieden. Alle vrijwilligers werden door brandweerlieden naar de getroffen gebieden gebracht, waar al degenen die uit hun huizen waren geëvacueerd, tijdelijk verbleven. Het team organiseerde vervolgens nog een maaltijd in de openlucht en riep ook de ongelukkige bewoners op om te eten. Er waren verschillende maaltijden, waaronder kebab van lam en kip, rundvleesworsten en rundergehakt. Ze brachten ook toetjes mee. De vrijwilligers werkten die dag onvermoeibaar van 3 tot 23 uur.

Human Appeal International

Human Appeal International

Om een donatie te doen en het project te helpen, kun je deze site bezoeken.

Advertisement