Kind jaagt op een giftige slang en vindt een nest met 110 eieren in de achtertuin

Janine image
door Janine

19 Maart 2023

Kind jaagt op een giftige slang en vindt een nest met 110 eieren in de achtertuin
Advertisement

Er zijn plaatsen op de wereld waar zeer gevaarlijke dieren voorkomen, een daarvan is Australië. In dit land leven de meest giftige soorten die er bestaan. De bewoners van het gigantische eiland hebben heel dicht bij de open vlakte steden gebouwd, dit heeft alle dieren ertoe aangezet niet langer bang te zijn voor de mens en steeds dichterbij te komen, zodanig dat ze vaak zelfs de stedelijke agglomeratie binnendringen. In feite is het vaak mogelijk om ze op de meest uiteenlopende en ondenkbare plaatsen te vinden.

Dit is precies wat er gebeurde met de hoofdrolspeler van het verhaal, die besloot een giftige slang te achtervolgen totdat hij ontdekte dat deze 110 eieren had gelegd op de binnenplaats van zijn huis. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via News Week

Wild Conservation/Facebook

Wild Conservation/Facebook

In Sydney, in Australië, was een tweejarige jongen aan het spelen in zijn achtertuin toen hij iets vreemds opmerkte. Aanvankelijk begreep hij niet wat het was, toen hij er beter naar keek, besefte hij dat het een slang was. Omdat hij het gevaar niet begreep, besloot hij steeds dichterbij te komen, het dier voelde echter het gevaar en bewoog zich en ging op weg naar zijn nest. Het kind volgde het en ontdekte dat het 110 eieren had gelegd.

Zodra de familie van het kind besefte wat er was gebeurd, verspilden ze geen tijd en dachten ze dat het het beste was om professionals te bellen, in het bijzonder Wild Conservation, die, nadat ze de slang hadden gevangen, een bericht op Facebook publiceerden, waarin ze vertelden over de tussenkomst. Het bedrijf zei dat de arbeiders eerst het hele pand inspecteerden en vervolgens begonnen te graven in de voortuin van het pand, en uiteindelijk het nest met de eieren vonden.

Advertisement
Wild Conservation/Facebook

Wild Conservation/Facebook

Deze slang behoort tot een van de gevaarlijkste soorten die er bestaan, namelijk de Eastern Brown, de op één na giftigste ter wereld. Zijn beet is hoogstwaarschijnlijk dodelijk, omdat hij gifstoffen in het lichaam van het slachtoffer brengt die in korte tijd de belangrijkste organen van het menselijk lichaam kunnen verlammen.

Gelukkig bleef de kleine ongedeerd door deze onaangename ontmoeting, maar het was in ieder geval noodzakelijk om onmiddellijk maatregelen te nemen.

Wat vind je hiervan?

Advertisement