Ondanks de verwoestende branden weigeren Australische bossen te sterven en zijn de eerste scheuten ontstaan - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ondanks de verwoestende branden weigeren…
10 satellietbeelden die duidelijk en indrukwekkend de impact van de mens op de planeet Aarde tonen Een groep Australische tieners redt een aantal koala's uit de brand en laat ze in de auto stappen

Ondanks de verwoestende branden weigeren Australische bossen te sterven en zijn de eerste scheuten ontstaan

Door Janine
12.197
Advertisement

Australië ervaart een van de ergste milieucrises in zijn geschiedenis. Temperaturen van 69°C veroorzaakt door branden, duizenden verwoeste huizen en velden en miljoenen levens van dieren en mensen zijn slechts enkele van de gevolgen van de gewelddadige bosbranden die het land hebben getroffen en die zelfs vanuit de ruimte te zien zijn. Na weken verschijnen er echter groene scheuten tussen de verwoeste bomen. De strijd gaat door, en dat weet ook Moeder Natuur.

foto: Facebook

Ondanks de ernst van de situatie heeft de natuur opnieuw aangetoond dat het leven altijd de overhand heeft tegenover tegenspoed. Een getuigenis hiervan zijn de foto's die zijn gemaakt door een fotograaf in de regio New South Wales, die kort voor eind 2019 met de grond gelijk werd gemaakt.

Wat een verlaten en apocalyptisch landschap moet zijn geweest, was in werkelijkheid een bewijs van het uithoudingsvermogen van het leven en de natuur.

foto: Facebook

Hoewel de strijd tegen de branden nog lang niet is afgelopen, is het dit soort nieuws dat ons eraan moet herinneren dat hoewel de dingen nu erg negatief lijken, het leven altijd een manier zal vinden om terug te komen. Er is geen vuur dat eeuwig duurt.

Mary Voorwinde, de fotografe die de prachtige foto's heeft gemaakt, deelt een aantal mooie woorden die de krachtige symboliek van haar foto's op haar Facebook-pagina samenvatten: "Ik wilde laten zien dat de natuur ons vertelt dat alles uiteindelijk goed zal komen."

Hier zijn de prachtige afbeeldingen van Maria die de hele wereld al zijn rondgegaan:

Advertisement
foto: Facebook
foto: Go Fund Me
foto: Go Fund Me

Zoals het spreekwoord luidt... de Natuur overwint alles!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt