Deze twee vergelijkende foto's tonen de verwoestende kracht van de bosbranden in Australië

Janine image
door Janine

25 Januari 2020

Deze twee vergelijkende foto's tonen de verwoestende kracht van de bosbranden in Australië
Advertisement

De bosbranden die Kangaroo Island, gelegen voor de kust van Zuid-Australië, op vrijdag 3 januari 2020 hebben verwoest, heeft meer dan 50 huizen vernietigd en heeft het leven van veel mensen op de proef gesteld, naast meer dan 20.000 koala's. Meer dan 160.000 hectare van het eiland is verwoest door het vuur en het groene en weelderige nationale park Flinders Chase is nu een uitgestrekt gebied van kaal en verkoold land. Een fotografische vergelijking die het web rond is gegaan, toont ons een zeer trieste realiteit.

via Yahoo News

Advertisement

De foto's die je ogen doen openen laten precies zien hoeveel schade de brand heeft veroorzaakt aan het prachtige eiland, en vergelijken de recente foto's met die van jaren geleden gepubliceerd door een gebruiker genaamd Aaron Coleman. De foto van Aaron toont een lange weg met een levendige vegetatie, die zich uitstrekt in de verte voordat het in de bomen verdwijnt.

Ter vergelijking: de foto's die deze week zijn genomen, tonen dezelfde weg omringd door verbrande en bladloze bomen, die zich op een grijs en verlaten terrein bevinden, zo ver het menselijk oog reikt.

Advertisement

De twee foto's met elkaar vergeleken, zijn een echte klap in het gezicht van Moeder Natuur, die op het Australische continent sinds een heel moeilijk 2019, ten onrechte lijdt als gevolg van de menselijke hand.

Advertisement