Deze twee boeddhistische tempels hangend tussen aarde en hemel zijn de perfecte plek om jezelf te vinden

Janine image
door Janine

18 Januari 2020

Deze twee boeddhistische tempels hangend tussen aarde en hemel zijn de perfecte plek om jezelf te vinden
Advertisement

Stel je voor dat je op een steile rots op meer dan 2300 meter boven zeeniveau hangt, met een tapijt wolken onder je voeten en een atmosfeer die zo ongelooflijk is dat het bijna onwerkelijk lijkt. We beschrijven geen droomscène, maar de realiteit van een plek die echt bestaat en zich in China bevindt, om precies te zijn in het natuurreservaat van Mount Fanjing, of Fanjingshan, werelderfgoed van de Unesco.

Hier, in de provincie Guizhou, zijn er twee heilige plaatsen voor het boeddhisme die je in één oogopslag letterlijk versteend van emotie laten.

via The Telegraph

Advertisement

We hebben het over de twee tempels gebouwd op een steile eenzame rots die lijkt op een menselijke duim en die op de top de structuren herbergt gewijd aan de Maitreya Boeddha, ook bekend als bodhimanda ("plaatsen van verlichting"). Ze werden vermoedelijk gebouwd tijdens de Tang-dynastie, tussen de zevende en tiende eeuw.

Advertisement

Een blik volstaat om te beseffen hoe ongelooflijk deze plek is, nog spectaculairder gemaakt door de smalle kloof die de twee tempels scheidt, met elkaar verbonden door een hangbrug.

De brug bevindt zich op meer dan 100 meter tussen de omliggende bergen en om de top te bereiken moet je over een pad lopen dat zich een weg omhoog slingert via een steile klim van bijna 9000 treden. Een nogal vermoeiende route, maar alles wordt beloond door het spektakel waar je van kunt genieten als je eenmaal boven bent.

Het is indrukwekkend dat twee van zulke grote structuren, eeuwen en eeuwen geleden, precies in die positie werden gebouwd. Het lijdt geen twijfel dat het bereiken van de twee prachtige tempels niet alleen een wandeltest is, maar ook een fantastische mystieke ervaring.

Vanaf daar lijk je echt eindelijk de poorten van de hemel te hebben bereikt, ondergedompeld in een magische en perfect bewaarde omgeving, waarmee je een oercontact met de natuur en in de eerste plaats met jezelf kunt vinden.

Advertisement
Advertisement