China, een nieuw ziekenhuis voor de noodsituatie van het Coronavirus is in aanbouw: het zou binnen 6 dagen kunnen worden voltooid

Janine image
door Janine

26 Januari 2020

China, een nieuw ziekenhuis voor de noodsituatie van het Coronavirus is in aanbouw: het zou binnen 6 dagen kunnen worden voltooid
Advertisement

De Chinese stad Wuhan, de oorspronkelijke haard van waaruit de epidemie van longontsteking veroorzaakt door het coronavirus explodeerde, probeert de verspreiding van deze gevaarlijke ziekte te beperken door in recordtijd een noodziekenhuis te bouwen voor meer dan 1000 patiënten die door het coronavirus getroffen zijn; als de Chinese autoriteiten aanvankelijk de bouw van de constructie in 10 dagen hadden gepland, lijkt het er nu op dat de werkzaamheden in slechts 6 dagen kunnen worden voltooid.

via Daily Mail UK

Advertisement
CGTN

CGTN

Volgens rapporten van de South China Morning Post zou de bouw van het noodziekenhuis op 3 februari 2020 klaar moeten zijn, hoewel volgens de ingenieurs die de leiding hebben over het project, de werkzaamheden ruim vóór die datum in de tweede maand van het jaar klaar kunnen zijn.

Ondertussen hebben de administratieve autoriteiten van de stad Wuhan gemeld dat, voor de bouw in een recordtijd, de ingenieurs verwijzen naar het ziekenhuis dat in 2003 werd gebouwd in de hoofdstad van Beijing, tijdens de SARS-epidemie. De bulldozers van de bouwvakkers zijn al bezig met de bouw om de epidemie adequater het hoofd te bieden, gezien het feit dat de gezondheidssystemen van de stad Wuhan instorten als gevolg van de hysterie rond het coronavirus, die veel problemen heeft veroorzaakt voor het lokale bestuur. En niet alleen hen.

Advertisement