Spanje: een enorme hoeveelheid schuim wordt door de straten van een stad geblazen tijdens de storm Gloria - Curioctopus.nl
x
Spanje: een enorme hoeveelheid schuim…
Kopenhagen plant fruitbomen langs de weg: een nuttig initiatief om iedereen gezonde producten te geven Deze leuke tekenfilms illustreren perfect wat het betekent om met een hond te leven

Spanje: een enorme hoeveelheid schuim wordt door de straten van een stad geblazen tijdens de storm Gloria

29 Januari 2020 • Door Janine
2.351
Advertisement

Stel je voor dat je op een ochtend wakker wordt, het huis uit loopt en een scenario om je heen ziet dat, als je het als uniek zou definiëren, te zacht uitgedrukt zou zijn. Het gebeurde in Tossa de Mar, in Spanje, waar de straten zijn overspoeld door een ongeziene hoeveelheid dik wit schuim.

De reden? De gewelddadige storm Gloria, die het oostelijke deel van het Iberisch schiereiland trof, waardoor verschillende plaatsen op de Costa Brava getroffen werden, evenals de Balearen.

via: BBC

Extreme weersomstandigheden troffen Spanje tijdens de storm Gloria. Zoals vaak gebeurt, worden we helaas geconfronteerd met fenomenen van werkelijk ongebruikelijke intensiteit en geweld, waarvoor klimaatverandering opnieuw een trieste en belangrijke rol speelt.

Als we hieraan de vervuiling toevoegen waar onze zeeën over de hele wereld onder lijden, kunnen situaties zoals in Tossa de Mar optreden. Het schuim dat de straten in enorme hoeveelheden is binnengedrongen, kwam namelijk uit de zee, maar het is geen volledig "natuurlijk" fenomeen.

Een intens en overvloedig schuim van dit type wordt gegenereerd wanneer overmatige hoeveelheden vervuilende stoffen aanwezig zijn in zeewateren. Zeep, resten van wasmiddel en andere materialen zouden de effecten van het schuim hebben vermenigvuldigd en ook de afbraak van algen en andere mariene organismen hebben veroorzaakt. Wind, water en regenval deden de rest om deze witte deken door de straten van de stad te transporteren.

Advertisement

Dit alles - kijk maar naar de foto's om het je te realiseren - heeft een werkelijk surrealistisch scenario gecreëerd. Een echte demonstratie van hoe het klimaat van onze planeet inmiddels op wereldniveau het slachtoffer is van een noodsituatie die niet langer kan worden onderschat.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt