Dit schattige nest jachtluipaarden geeft het overleven van de ernstig bedreigde soort nieuwe hoop

Janine image
door Janine

03 Februari 2020

Dit schattige nest jachtluipaarden geeft het overleven van de ernstig bedreigde soort nieuwe hoop
Advertisement

In de Afrikaanse staat Tanzania is het Serengeti National Park de thuisbasis van vele bedreigde diersoorten die vrij kunnen rondlopen; dit is het geval voor jachtluipaarden, bedreigde soorten, die onderworpen zijn aan een instandhoudings- en voortplantingsprogramma om de soort te bestendigen en uitsterving te voorkomen. Een getalenteerde fotograaf genaamd Paul Mahagi heeft de tedere foto's gemaakt van enkele pasgeboren jachtluipaardjes die het web zijn rondgegaan.

via Daily Mail UK

Advertisement

De fotograaf zei dat hij meer dan zes dagen in het Serengeti-park en verscheidene uren op dezelfde plek had doorgebracht om dit moment te kunnen aanschouwen en deze prachtige wezens die hun eerste stappen zetten, vast te leggen: "Ik ben erg blij met het resultaat. Ik had nooit gedacht in staat te zijn om zo'n uitdrukking op hun gezicht te vangen. Ze lijken de wereld voor het eerst te begroeten."

Advertisement

Paul's prachtige beelden voorspellen veel goeds voor de toekomst van deze prachtige Afrikaanse soort met hun trotse en fascinerende uitstraling. Deze drie welpen zijn het bewijs dat met een beetje geluk het risico op uitsterven kan en moet worden voorkomen.

Het lijkt erop dat ze met hun "gebrul" de wereld, waar ze nog maar zo kort toe behoren, willen begroeten!

Sooo cute! 😍 https://www.dailymail.co.uk/news/article-7933615/Week-old-cheetah-cubs-spotted-taking-initial-steps-world-Serengeti-National-Park.html

Pubblicato da John Richardson su Lunedì 27 gennaio 2020

One week old Cheetah kitties already looking like little bosses...

Pubblicato da Richard McMahan su Lunedì 27 gennaio 2020

Zijn ze niet prachtig en lief?

Advertisement