Deze jongens creëerden een speciale "hybride" piano waarmee je 20 instrumenten in één kunt spelen - Curioctopus.nl
x
Deze jongens creëerden een speciale…
Op school vinden ze een tas die 60 jaar eerder was kwijtgeraakt: er zitten persoonlijke bezittingen van een studente uit die tijd in Schotland zou het eerste land kunnen worden waar tampons en maandverband gratis verkrijgbaar zijn: een maatregel ten gunste van alle vrouwen

Deze jongens creëerden een speciale "hybride" piano waarmee je 20 instrumenten in één kunt spelen

02 Maart 2020 • Door Janine
1.619
Advertisement

Misschien zal iemand zich de elektronische toetsenborden herinneren waarmee de basis van muziek als kinderen werd bestudeerd, misschien zelfs op school. Die kleine instrumenten bevatten vaak, puur voor het plezier, ook geluiden die niet alleen die van de piano waren. Van percussie tot xylofoon tot viool: het was mogelijk om alles met slechts twee handen te "spelen".

Welnu: tegenwoordig zijn er mensen die die jeugdherinnering nog steeds bij zich dragen en als muzikant besloten dat één instrument niet genoeg was. Het zijn geen eenvoudige multi-instrumentalisten, maar jongeren die hebben besloten een echt ongelooflijk voorwerp te maken, waarmee twee mensen tegelijkertijd ongeveer 20 instrumenten tegelijk kunnen bespelen.

Je leest het goed: wat deze Oekraïense jongens hebben gemaakt, is een echt hybride instrument. Op het eerste gezicht lijkt het misschien gewoon een witte piano, maar het is in werkelijkheid veel, veel meer. Het idee kwam van Andrii Kovalov, frontman van de indierockband Brunettes Shoot Blondes, toen hij voor hun laatste nummer dacht aan een instrument dat in werkelijkheid... nog niet bestond.

Advertisement

Beginnend bij een oude piano, transformeerden ze de toetsen zodat het verschillende instrumenten kon manoeuvreren, in en op de structuur. Door vrienden en bekenden te vragen hun de oude instrumenten te geven die ze hadden, ontstond iets heel speciaals. Piano, percussie, orgel, violen, cello’s, castagnetten en meer: wat deze jongens op een doe-het-zelf-manier hebben bedacht en gemaakt, is een echte "muzikale hybride".

En het was niet alleen een kwestie van het samenstellen van verschillende instrumenten: elk van hen moest in feite worden verbonden door specifieke mechanismen die hen kunnen manoeuvreren. Een echte onderneming dus, die meer dan 3 jaar tijd vereiste en de steun van ambachtslieden en technici die Andrii en de anderen hielpen hun droom waar te maken. Voorlopig is "The Piano" (zoals het door de band werd genoemd) slechts voor één nummer gebruikt, Houston, wat voldoende was voor de jongens om iedereen op de hoogte te stellen van hun creativiteit.

Advertisement

📷 Maksym Fesenko

Pubblicato da Brunettes Shoot Blondes su Giovedì 31 gennaio 2019

De video met de uitvoering van het nummer via deze speciale "hybride piano" ging snel de hele wereld over, zozeer zelfs dat de jongens besloten hun product niet voor zichzelf te houden. Hoe? Gewoon door het te koop te zetten. Via een specifieke website gemaakt door de band, kunnen fans, verzamelaars en muzikanten een werkelijk unieke en fascinerende muzikale ervaring krijgen.

Advertisement

Dit is de link naar de video van de uitvoering van het lied Houston met de speciale hybride piano:

https://www.youtube.com/watch?v=523c7mbkt5Y&feature=emb_logo

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt