Eleanor, de zo zwaarlijvige mierenegel dat ze de botsing met een auto wist te overleven

Janine image
door Janine

11 Februari 2020

Eleanor, de zo zwaarlijvige mierenegel dat ze de botsing met een auto wist te overleven
Advertisement

De vreselijke branden in Australië resulteerden in de dood van veel dieren, evenals het verlies van hun natuurlijke habitat - veel wezens zijn letterlijk zonder huis achtergebleven. Een van hen is Eleanor, een ietwat robuuste Echidna, die tegen een auto botste (gelukkig was het geen dodelijk ongeval!). De echidna staat ook bekend onder de naam mierenegel en, net als het vogelbekdier, vertegenwoordigt het een primitieve verbinding tussen de meest geavanceerde reptielen en zoogdieren. Het moet geen mooi moment zijn geweest toen Eleanor, de mollige echidna, oog in oog kwam te staan met de bumper van een auto.

via Facebook / Bonorong Wildlife Sanctuary

Advertisement

Quite possibly the fattest echidna we have ever seen!! 😝 This fine lady was clipped by a car, but luckily only had a...

Pubblicato da Bonorong Wildlife Sanctuary su Mercoledì 29 gennaio 2020

Gelukkig waren er geen ernstige gevolgen. Het dier was zo robuust en sterk dat het perfect bestand was tegen de impact. De schattige Echidna werd onmiddellijk naar het Bonorong Wildlife Sanctuary in Hobart, in Tasmanië gebracht, waar ze onmiddellijk de nodige behandeling kreeg. Laten we eerlijk zijn: zonder al dat vet in het lichaam zou Eleanor niet slechts enkele kneuzingen hebben gehad!

Het Bonorong Wildlife Sanctuary gaf ook commentaar op het gebeurde in een bericht op hun Facebook-pagina: "Waarschijnlijk de dikste echidna die we ooit hebben gezien! Deze jonge dame werd geraakt door een auto, maar gelukkig had ze slechts een paar lichte kneuzingen. Nu is ze weer bevrijd. Is ze niet geweldig?”

Advertisement
Wikimedia / Gunjan Pandey

Wikimedia / Gunjan Pandey

Advertisement