Deze jonge patissier maakt desserts die op echte miniatuurwerelden lijken

Janine image
door Janine

21 Februari 2020

Deze jonge patissier maakt desserts die op echte miniatuurwerelden lijken
Advertisement

Voor veel mensen is koken meer dan een passie: het is een manier van leven, om jezelf te uiten en producten te maken die speciaal zijn gemaakt om de mensen sprakeloos te laten.

We hebben het niet alleen over smaak, maar ook over esthetiek. Veel culinaire creaties zijn zo ongelooflijk dat ze echte kunstwerken lijken, mooi om naar te kijken, voordat je ze zou eten. Zou je bijvoorbeeld ooit willen bijten in een dessert dat een miniatuurscène nabootst, compleet met objecten en mensen?

Als je denkt dat dergelijke cakes en banketproducten niet bestaan, dan heb je misschien nooit de creaties gezien van Matteo Stucchi, een jonge Italiaanse patissier die, moe van de "gebruikelijke" taarten, heeft besloten aan de wereld zijn persoonlijke taarten te presenteren, die anders en origineel zijn. Hoe? Door echte miniatuurwerelden te maken!

via idolcidigulliver/Instagram

Advertisement

1. Het dessert dat Matteo Stucchi beroemd maakte op sociale media: een tiramisu die een bouwplaats wordt waar verschillende kleine arbeiders aan het werk zijn...

Zeker, het vergt een enorme verbeelding om op deze manier taarten te kunnen maken. Tiramisu, muffins, cakes, taarten en alles wat je te binnen schiet, alles is voor Stucchi een uitstekende en creatieve gelegenheid om zichzelf te testen.

Advertisement

2. Het lijkt net of die boot op een zoete en schuimende blauwe zee vaart...

Het is geen toeval dat de gebakjes van deze Italiaanse jongen "Gulliver's zoetigheden” worden genoemd: dit zijn miniatuurscènes, terwijl Matteo, die ze maakt, 1,80 m lang is.

3. Het is tijd om pistachenoten te zaaien in deze zoete piepkleine wereld...

4. Wie heeft er immers nooit van gedroomd om op een zee van chocolade te varen?

Met behulp van kleine personages die verschillende acties uitvoeren, modellen en vele andere kleine objecten, maakt Stucchi werelden van gebak. Mooi en fascinerend om te zien, vóór je het gaat aansnijden.

5. De wetshandhaving en de politie op de plaats van een... smakelijke misdaad!

Advertisement

6. De zware klim van de Lilliputters naar de top van Mount Muffin!

Nadat hij was afgestudeerd en het officiële certificaat van patissier had behaald, begon Stucchi zijn passie in de praktijk te brengen en werkte hij voor een banketbedrijf. In zijn vrije tijd mist hij echter nooit een kans om zich te vermaken met zijn “Lilliputter” desserts.

7. Millefeuille in de maak: het is bijna klaar, tijd voor poedersuiker!

Advertisement

8. Een hoorntje en twee donuts, dit is een heerlijk dessertcarrousel!

Door miniaturen te combineren met zijn desserts, stelt Stucchi zich scènes voor waarin zijn creaties in aanbouw zijn, dankzij de personages die hen begeleiden. Een eenvoudige tiramisu wordt bijvoorbeeld een bouwplaats waar kleine arbeiders aan het werk zijn. Een muffin daarentegen is een berg beklommen door Lilliputters, enzovoort...

9. Voor de dieren is het tijd om terug te keren naar de cake-stal!

Advertisement

10. Koekjes versieren met chocoladedruppels is een leuke klus voor de kleine Lilliputters!

De zeer speciale desserts, vereeuwigd en gedeeld op Instagram, hebben deze jonge patissier beroemd gemaakt, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom: dankzij "Gulliver's zoetigheden” worden dromen en verbeelding een heerlijke realiteit!

Advertisement