Deze bijen hebben hun krachten gebundeld om het deksel van een pot honing te openen

Janine image
door Janine

20 Februari 2020

Deze bijen hebben hun krachten gebundeld om het deksel van een pot honing te openen
Advertisement

Er zijn concepten die niet zo voor de hand liggen voor ons mensen. We werken, studeren, doen veel moeite om het in de praktijk te kunnen brengen, en de resultaten zijn niet altijd zo vanzelfsprekend. Teamwork is een van deze: het is niet altijd gemakkelijk om samen met andere mensen doelen te bereiken.

De natuur doet dat echter veel beter dan wij, en dat is duidelijk te zien aan de beelden die een groep bijen laten zien die met een werkelijk ongelooflijke onderneming bezig zijn.

via kjon7814/reddit

Advertisement
kjon7814/reddit

kjon7814/reddit

Voor veel dieren spelen smaken en geuren een fundamentele rol bij het vinden van voedsel, en dit geldt in het bijzonder ook voor bijen. Dus toen een groep bijen met een sterk ontwikkelde reukzin een pot honing in de buurt zag, ontstond er iets heel vertrouwds in hun hersenen, een onweerstaanbare oproep. Die kostbare nectar was van hen.

Op dat moment had niets de bijen kunnen weerhouden om van de honing te genieten. Zelfs niet het feit dat het op de juiste manier was gebotteld en gesloten met een deksel, om te voorkomen dat het de aandacht zou trekken van ongewenste "gasten". Een nutteloze voorzorgsmaatregel, blijkbaar, omdat deze bijen, vastberadener dan ooit, de pot begonnen te omringen en, met z’n allen, de dop wegduwden, die kort daarna omhoog sprong en de toegang tot de honing vrijmaakte.

Advertisement
Buzzta TV/YouTube

Buzzta TV/YouTube

Het lijkt ongelooflijk, maar toch is het zo. Met teamwork waar elke sportclub jaloers op zou zijn, hebben de insecten hun prijs weten te bereiken. Bovendien hebben bijen, naast het overtollige honing dat wordt verzameld door imkers, altijd een deel van de nectar nodig om voor zichzelf te houden, noodzakelijk om te overleven.

De video die het verwijderen van het deksel van de pot honing laat zien, is duidelijk: deze bijen demonstreren, alsof het nog nodig was, dat de natuur in staat is om een vaak onverwachte kracht te bundelen, ons te verrassen en lessen te geven waar we echt een voorbeeld aan kunnen nemen.

Advertisement