Gary, de "avontuurlijke” kat die van wandelen, kamperen en bergpaden houdt

Janine image
door Janine

21 Februari 2020

Gary, de "avontuurlijke” kat die van wandelen, kamperen en bergpaden houdt
Advertisement

Op internet is echt van alles te zien. In het tijdperk van massale digitalisering en in een tijd waarin iedereen alles deelt dankzij de kracht van sociale media, kunnen we niet anders zeggen. Wanneer we echter denken dat we alles al hebben gezien, misschien volgens nogal repetitieve patronen, zijn er toch nog verhalen, foto's en geheel nieuwe situaties, die we nooit hadden verwacht.

Denk even aan de reddingsdieren in de bergen: welke schieten je te binnen? Grote honden waarschijnlijk, die samenwerken met reddingswerkers om mensen in nood te helpen. En toch is dit niet altijd het geval, afgaande op de speciale... grote kat waar we je over gaan vertellen!

via greatgramsofgary/Instagram

Advertisement

Zijn naam is Gary, en hij is niet bepaald de luie, knuffelige en slaperige huiskat die we gewend zijn te zien op de banken of op de bedden in huis. Hij is in alle opzichten een "avontuurlijke kat". Hij is 5 jaar oud en heeft een Instagram-account helemaal voor zichzelf, dat niet alleen foto's toont waarop hij poseert: Gary is een echte reiziger, hij houdt van wandelen, de natuur en alles wat erin te ontdekken valt.

Advertisement

James, zijn 29-jarige eigenaar, beheert de sociale pagina waar hij deelt wat de kat doet en zei dat Gary uit een opvangplaats werd gehaald.

greatgramsofgary/Instagram

greatgramsofgary/Instagram

Toen James naar de Canadian Rockies verhuisde, besloot hij een account voor Gary te openen, en vanaf dat moment heeft zijn populariteit alle verwachtingen overtroffen.

greatgramsofgary

greatgramsofgary

De kat op zijn beurt toonde een toenemende belangstelling voor excursies in de buitenlucht, in die zin dat James werd gedwongen hem mee te nemen, ook met behulp van een speciaal tuigje. Tijdens de excursies die Gary maakt met zijn menselijke vrienden, is er namelijk altijd de kans op gevaarlijke situaties en het is dus beter om hem goed te beschermen.

Kamperen, kajakken, wandelen en eropuit trekken in de besneeuwde gebieden: Gary heeft het echt allemaal meegemaakt. Avontuur na avontuur, heeft deze kat zich steeds meer als expert bewezen in het volgen van de paden met zijn baasje. Wanneer hij moe wordt, stopt hij en miauwt aan de voeten van James, zodat hij hem oppakt en in de speciale rugzak stopt die hij bij zich draagt.

Advertisement

Wanneer Gary gaat kanoën met zijn menselijke vriend, kan hij niet gelukkiger zijn, ondanks alle overtuigingen dat katten een hekel hebben aan water...

greatgramsofgary

greatgramsofgary

Deze grote kat is ontspannen en sociaal, en de beelden die hem op Instagram in de rol van "redder" en avonturier tonen, wekken elke dag enthousiaste reacties op van degenen die hem volgen.

Advertisement
greatgramsofgary

greatgramsofgary

Gary is een prachtig dier, in staat om de dagen voor veel mensen op te vrolijken en dit geeft James enorm veel voldoening.

Te midden van vele verhalen - niet altijd positief - die op sociale media te lezen zijn, zijn die van Gary's avonturen die positiviteit en vreugde geven, respect voor natuurlijke ruimtes en hun ontdekking bevorderen. Allemaal met een echt nieuwsgierige, leuke en schattige viervoetige metgezel!

Advertisement

Heb je ook zin gekregen om op reis te gaan naar de bergen samen met een kat als Gary?

Advertisement