Op school vinden ze een tas die 60 jaar eerder was kwijtgeraakt: er zitten persoonlijke bezittingen van een studente uit die tijd in - Curioctopus.nl
x
Op school vinden ze een tas die 60 jaar…
Een gepensioneerde timmerman bouwt Deze jongens creëerden een speciale

Op school vinden ze een tas die 60 jaar eerder was kwijtgeraakt: er zitten persoonlijke bezittingen van een studente uit die tijd in

02 Maart 2020 • Door Janine
29.941
Advertisement

Soms keert het verleden terug, op manieren en vormen die we nooit hadden verwacht. Stel je voor dat je plotseling op de plaatsen die je dagelijks bezoekt in contact kwam met een voorwerp dat al decennia lang werd achtergelaten, nooit door iemand werd aangeraakt, dat al die tijd alleen maar wachtte om gevonden te worden om misschien terug te keren naar zijn rechtmatige eigenaar.

Als je denkt dat het onmogelijk is, dan heb je het mis, want dat is precies wat er gebeurde op een school in Ohio, de North Canton Middle School. Op een dag zag iemand in de gangen van het instituut een rode tas op de grond liggen, tussen een kast en een hoek van de muur. Stel je de nieuwsgierigheid voor toen bleek dat deze niet kort geleden door een student was verloren, maar dat hij er al meer dan 60 jaar lag!

via: CNN

Bij nader inzien bleek dat het geen "modern" accessoire was. Bedekt met stof en spinnenwebben, bevatte het voorwerp de persoonlijke bezittingen van Patti Rumfola, een meisje dat tussen 1950 en 1960 op die school zat, geboren in 1942 en ze was destijds dus een vijftienjarige.

We kunnen ons het gevoel voorstellen dat iemand zo'n oud voorwerp in zijn handen vindt. De rode tas van Patti bracht de school letterlijk in een reis terug in de tijd, in een tijdperk dat een eeuwigheid geleden lijkt te zijn, waarin alles, absoluut alles, anders was dan nu.

Advertisement

Na enig onderzoek werd ontdekt dat de vrouw in 2013 op 71-jarige leeftijd stierf, na een leven lang als lerares te hebben gewerkt. Door nader onderzoek werden vervolgens haar 5 kinderen opgespoord, voor wie het vinden van de tas een echt unieke en tegelijkertijd ontroerende gebeurtenis was.

Dankzij de voorwerpen die erin zaten, konden ze in feite de momenten uit het leven van hun moeder met de hand aanraken en in contact komen met fragmenten uit het dagelijks leven die ze waarschijnlijk nooit zouden hebben gekend als de tas niet was gevonden.

Advertisement

Make-up, kaartjes, documenten, foto's en zelfs munten: het was echt ongelooflijk om voor een voorwerp te staan dat ongeveer 60 jaar op dezelfde plaats was blijven liggen.

Het verhaal van deze handtas, gepubliceerd op de Facebook-pagina van de school, heeft veel aandacht en belangstelling getrokken. Deze vondst was een echte geschiedenisles!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt