Jake, het politiepaard dat niet uit zijn stal komt tenzij ze hem eerst een lekker kopje thee brengen - Curioctopus.nl
x
Jake, het politiepaard dat niet uit…
Kwane, de Een gepensioneerde timmerman bouwt

Jake, het politiepaard dat niet uit zijn stal komt tenzij ze hem eerst een lekker kopje thee brengen

02 Maart 2020 • Door Janine
3.589
Advertisement

Degenen die gedwongen worden elke ochtend wakker te worden met de wekker om naar hun werk te gaan, weten het: soms is het echt moeilijk. Of beter gezegd, voor velen is het dat bijna altijd... Op de momenten die volgen op het geluid van de wekker, is het alsof onze geest (en ons lichaam) categorisch weigeren het bed te verlaten, om zelfs maar een enkele stap te verzetten naar het begin van de dag.

Het is op dat moment dat velen een lekker kopje koffie of misschien thee nodig hebben: kortom iets dat ons een boost geeft. Maar weten we zeker dat dit alles alleen geldt voor ons mensen? Afgaande op hoe Jake, een Engels politiepaard, zich gedraagt, lijkt het niet zo…

via: Metro

foto: YouTube

Dit paard is allesbehalve een ochtenddier. Het lijkt ongelooflijk, maar volgens wat mensen die voor Jake zorgen vertelden, wordt de prachtige vierbenige "agent" van de Britse wetshandhavers graag elke ochtend in de watten gelegd. Op welke manier? Er is geen manier om hem overeind te krijgen als je hem geen warm drankje brengt om de dag te beginnen.

foto: YouTube

Je hebt het goed: zelfs een paard heeft zijn ochtend "brandstof" nodig, en Jake houdt zo veel van deze gewoonte dat hij half in slaap in zijn stal wacht tot de agenten die voor hem zorgen hem wat thee brengen. In volledige "Engelse" stijl, neemt dit dier zijn thee daarom graag met melk, strikt afgeroomd, om het niet te overdrijven met de vetten!

Advertisement

En dit is nog niet alles, zijn gebruikelijke drankje moet worden verrijkt met twee theelepels suiker en een beetje koud water, om de thee een beetje af te laten koelen. Wanneer de jockeys en trainers die met Jake werken hem benaderen met het kopje in de hand, begint het paard langzaam wakker te worden en kijkt uit naar zijn favoriete drankje.

Iedereen weet inmiddels over de smaak van Jake, in de stal waar hij woont. Lindsay Gaven, hoofd van de paardenafdeling van de politie van Merseyside, noemde hem een "dier met een geweldig karakter". We zouden kunnen toevoegen dat het ook een heel mooi paard is, dat de dagen van zijn menselijke collega's kan opvrolijken, die hem nu als een uitstekend gezelschap beschouwen tijdens hun ochtendontbijt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt