Een van de laatst bekende witte giraffen is waarschijnlijk gedood door een stroper

Janine image
door Janine

15 Maart 2020

Een van de laatst bekende witte giraffen is waarschijnlijk gedood door een stroper
Advertisement

Een van de laatst bij ons bekende witte giraffen werd gedood in het noordoosten van Kenia, waarschijnlijk als gevolg van de brute actie van een aantal stropers. Het nieuws bereikte ons dinsdag 10 maart dankzij het persbericht van het Garissa County Conservation Centre, dat de ontdekking van het lichaam samen met dat van een van haar twee kleine jongen bevestigde. Er wordt aangenomen dat het tweede jong van de witte giraf nog in leven is, en zo ja, dan zou het de enige officieel geregistreerde witte giraf ter wereld blijven.

via Newsweek

Advertisement

SAD NEWS 😢😢: Ishaqbini-Hirola Community Conservancy in Garissa County loses two famous white giraffes (the only female...

Pubblicato da Northern Rangelands Trust su Martedì 10 marzo 2020

Mohammed Ahmednoor, directeur van het Ishaqbini Hirola Conservancy in het noordoosten van Kenia, zei:

“Dit is een zeer trieste dag voor de hele gemeenschap van Ijara en heel Kenia. Wij zijn de enige gemeenschap ter wereld die de beschermer is van de witte giraf.

De moord is een klap voor de enorme stappen van de gemeenschap om zeldzame en unieke soorten te behouden, en een alarm voor continue ondersteuning voor natuurbehoud die nooit mag stoppen.

Dit is een verlies op lange termijn, aangezien studies en onderzoek naar genetica, die een aanzienlijke investering zijn geweest door onderzoekers in het gebied, nu zijn mislukt."

De witte giraf haalde in 2017 de krantenkoppen na zijn ontdekking, met zijn unieke witte uiterlijk vanwege een aandoening die bekend staat als leucisme, wat een gedeeltelijk verlies van pigmentatie bij een dier veroorzaakt.

Advertisement

In tegenstelling tot albinisme, blijven dieren met leucisme wat donker pigment produceren in hun zachte weefsels, en daarom zijn de ogen van de giraffen donker in plaats van rood van kleur, zoals normaal wordt gezien in gevallen van albinisme. Het lichaam van de moeder wordt verondersteld zich op dezelfde plaats te bevinden waar het na ongeveer 3-4 maanden werd gevonden naast dat van haar jongste kalf, dat na de dood van de moeder lijkt te zijn uitgehongerd.

Vreselijk nieuws voor wat, wederom door menselijke stroperij, een zeer zeldzame diersoort steeds meer met uitsterven wordt bedreigd.

Advertisement