Er wordt geschat dat quarantainemaatregelen 77.000 doden als gevolg van vervuiling zijn voorkomen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Er wordt geschat dat quarantainemaatregelen…
Een baby waarvan wordt aangenomen dat het de jongste Covid-19-patiënt ter wereld is, zou genezen zijn van het virus Hij verandert een beademingsapparaat in een machine die 9 mensen tegelijk kan laten ademhalen: de intuïtie van een arts

Er wordt geschat dat quarantainemaatregelen 77.000 doden als gevolg van vervuiling zijn voorkomen

Door Janine
917
Advertisement

De totale stop van alle activiteiten in China, als gevolg van de Coronavirus-epidemie, heeft een zeer interessant cijfer aan het licht gebracht voor de natie en voor de hele wereld: tienduizenden mensen zijn niet gestorven, niet zozeer dat ze zijn ontsnapt aan de virus, maar omdat in China de lucht plotseling minder vervuild is. Fabrieken of voertuigen die de lucht niet hebben vervuild: Professor Marshall Burke van de Stanford University heeft er een studie over gepubliceerd in G-Feed.

via: G-feed

#Coronavirus "Hasta el perro sale con barbijo", dijo un cordobés en China http://ow.ly/WCk130qioGI

Pubblicato da Cadena 3 Argentina su Lunedì 17 febbraio 2020

Professor Burke gebruikte de van de Amerikaanse regering ontvangen gegevens om PM2,5-niveaus te meten, oftewel het meten van fijnstof in 4 verschillende Chinese steden, en ontdekte een ongelooflijke vermindering van vervuiling. Volgens zijn onderzoek zouden deze maanden van quarantaine het leven hebben gered van 4.000 kinderen onder de 5 jaar en 73.000 volwassenen ouder dan 70 jaar. In zijn schattingen wilde de hoogleraar geen rekening houden met de sterfgevallen van mensen tussen de 5 en 70 jaar, waardoor hij de "lage" cijfers behield. In ieder geval is gebleken dat "de levens die worden gered door het verminderen van de vervuiling 20 keer zo veel zijn als de levens die door het virus zijn verloren".

Dat de pandemie het leven van iedereen heeft vertraagd, niet alleen in China, maar ook in andere landen, is duidelijk: ook in de belangrijkste Italiaanse steden, waar de epidemie zich heeft verspreid, begint men schonere lucht in te ademen.

⚠️ ATENCIÓN: China tiene casi 6.000 casos confirmados de coronavirus de Wuhan https://cnn.it/37DvrrI

Pubblicato da CNN en Español su Martedì 28 gennaio 2020

Professor Burke stelt dat "de berekening misschien een nuttige herinnering is aan de vaak verborgen gezondheidsgevolgen van de status quo, namelijk de aanzienlijke kosten die onze manier van leven met onze gezondheid en ons levensonderhoud te maken heeft. Meer in het algemeen suggereert het feit dat een onderbreking van deze omvang feitelijk tot enkele grote gedeeltelijke voordelen kan leiden, dat het nodig is om onze normale manier van leven te herzien." En juist over dit concept moet de mensheid nadenken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt