Coronavirus: dieren komen massaal naar verlaten steden op zoek naar voedsel, terwijl mensen opgesloten zitten in huis - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Coronavirus: dieren komen massaal naar…
Door de afwezigheid van mensen stormden 14 olifanten een dorp binnen op zoek naar voedsel en vielen in slaap tussen de theeplanten Coronavirus: Ferrari zal Maranello beschikbaar stellen om longventilatoren en ademhalingsapparaten te produceren

Coronavirus: dieren komen massaal naar verlaten steden op zoek naar voedsel, terwijl mensen opgesloten zitten in huis

Door Janine
18.237
Advertisement

De tijdelijke afwezigheid van de menselijke soort op de gebruikelijke plaatsen, tijdens deze dagen van gedwongen quarantaine, heeft de natuur in staat gesteld om haar ruimtes weer in te nemen. In veel landen zorgt het Coronavirus voor vele slachtoffers, waardoor burgers in huis moeten blijven. Hoewel het is toegestaan om de deur uit te gaan om boodschappen te doen of om te werken, is het altijd goed om afstand te houden van iedereen op straat of in de buurt. In landen als Italië, Japan en Thailand hebben de meeste mensen zich in huis gebarricadeerd en dit zorgt ervoor dat de natuur ontwaakt: dieren van verschillende soorten “vallen” in feite stedelijke gebieden binnen, die niet langer bang zijn voor de menselijke aanwezigheid.

foto: okadennis

In Japan kwamen herten uit Nara Park massaal de straat op, op zoek naar voedsel. Tijdens normale "werkdagen" zijn herten de belangrijkste attractie van het park, meestal vol met toeristen, die speciaal in het park verkochte crackers kopen om de dieren te voeren. In een situatie als die waar de wereld momenteel doorheen gaat, konden herten niet anders dan tevoorschijn komen.

foto: okadennis
Advertisement
foto: okadennis
foto: taylorswifh

In Italië werden op de derde dag van de quarantaine wilde zwijnen gespot: moeder en kinderen op zoek naar voedsel die door de stad liepen, dit keer ongestoord door de menselijke aanwezigheid.

foto: taylorswifh

In Italië waren het niet alleen wilde zwijnen - als reactie op de foto's van deze wilde dieren die vrij door de straten van de steden liepen, publiceerden andere landgenoten online foto's van paarden en schapen.

Advertisement

Laten we de zeefauna niet vergeten: tijdens deze dagen van quarantaine in Italië, zijn in de stad Venetië vissen en zwanen te zien in de kanalen; ook in andere delen van het land keren dolfijnen, eenden en andere dieren terug om hun ruimtes weer in te nemen.

Source:

Tumblr

Youtube

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt