Coronavirus, 78 olifanten in Thailand vrijgelaten: ze zullen geen toeristen meer op hun rug dragen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Coronavirus, 78 olifanten in Thailand…
Als er maar één de sociale afstand respecteert, kan het de besmetting van 59.000 mensen voorkomen: dat zegt een deskundige Coronavirus: volgens de gegevens zijn meer dan 100.000 patiënten hersteld na het oplopen van de infectie

Coronavirus, 78 olifanten in Thailand vrijgelaten: ze zullen geen toeristen meer op hun rug dragen

Door Janine
5.683
Advertisement

Misschien leert geen enkele andere noodsituatie zoals die de mensheid nu meemaakt vanwege het Coronavirus, dat de natuur een element is om rekening mee te houden, gerespecteerd moet worden en niet gemanipuleerd mag worden, en uiteraard in staat is om terug te nemen wat van haar is, en dat te vaak verwoest wordt door de mens.

We hebben het over al die gevallen waarin, als gevolg van de vertraging en het stoppen van menselijke activiteiten, er positieve scenario's en opluchting zijn geweest voor dieren, het milieu en de lucht die we inademen. Zoals bij de 78 olifanten die in Thailand juist door de aanhoudende pandemie vrij zijn van hun toestand van dienstbaarheid en mishandeling.

Bijna overal ter wereld heeft Covid-19 de autoriteiten gedwongen het luchtverkeer en mensen die landen binnenkomen en verlaten te blokkeren, met onvermijdelijke gevolgen voor toerisme en lokale economieën. Dit was ook het geval voor Thailand, waar het toerisme letterlijk afwezig is in het Maesa Elephant Camp in Chiang Mai.

De eigenaren van de olifanten die al meer dan 40 jaar elke dag en nacht toeristen op hun rug in de oostelijke staat rondbrengen, hebben voor het eerst de grote houten en metalen stoelen van de arme dieren verwijderd. Deze prachtige zoogdieren zullen tenslotte vrij en ongestoord in hun leefgebied mogen rondlopen, zonder gedwongen te worden tot een uitputtend werk, tegen hun wil gedaan.

En het mooiste is dat, volgens wat door de beheerders van de structuur is aangekondigd, het gebaar dat is gemaakt om de olifanten te ontlasten niet alleen beperkt zal zijn tot het einde van het Coronavirus. De toeristische attractie is namelijk van plan te heropenen zonder dat toeristen op de dikhuiden mogen klimmen. Ondanks dat het een zeer geliefde - en winstgevende - activiteit is, lijkt het erop dat gezond verstand en menselijkheid naar deze wezens de overhand hebben.

Onder de vele en trieste negatieve effecten van deze pandemie, kunnen we gelukkig af en toe ook iets positiefs vertellen. We hopen dat de toekomst voor deze prachtige dieren vredig, veilig en vrij van mishandeling is.

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt