Nu de dierentuin gesloten is vanwege het Coronavirus, slagen twee reuzenpanda's erin om te paren, na 10 jaar wachten

Janine

10 April 2020

Nu de dierentuin gesloten is vanwege het Coronavirus, slagen twee reuzenpanda's erin om te paren, na 10 jaar wachten
Advertisement

Sinds het begin van de Coronavirus-noodsituatie zijn we dagelijks getuige geweest van een hele reeks natuurlijke verschijnselen die we onder normale omstandigheden zeker nooit zouden hebben gezien. De vervuiling neemt af, het water is schoner, de dieren verschijnen op ongebruikelijke plaatsen. Kortom: met de mens opgesloten in huis, neemt de natuur terug wat van hem is, en kan hij vrijer zijn gang gaan.

Net als in het geval van Ying Ying en Le Le, twee reuzenpanda's die in het Ocean Park van Hong Kong wonen en die gebruik maakten van de sluiting van de dierentuin om te doen wat ze tien jaar lang niet lukte.

via CNN

Advertisement

Soms is het gewoon een kwestie van privacy en rust. Voor deze twee prachtige dieren, die het 10 jaar lang niet lukte om te paren, was de sluiting van de dierentuin vanwege het Coronavirus een gelegenheid om te ontspannen en zich te verenigen. In het verleden waren de pogingen van de parkbeheerders nutteloos: Ying Ying en Le Le konden gewoon niet de rust vinden die nodig was om een ​​beetje intimiteit te hebben.

Nu de dierentuin sinds eind januari 2020 voor bezoekers gesloten is, hebben de twee panda's, ver weg van nieuwsgierige blikken, geluiden en menselijke aanwezigheid, alle ideale omstandigheden gehad om te paren. De medewerkers die ze in de gaten houden, hebben in feite de typische houding van het paren opgemerkt. Dat dit alles op een volkomen natuurlijke manier is gebeurd, is uitstekend nieuws, omdat het volgens de experts van de dierentuin grotere kansen op zwangerschap kan betekenen dan kunstmatige inseminatie.

Hoewel het nog te vroeg is om er zeker van te zijn dat Ying Ying zwanger is geworden, zeiden de onderzoekers dat ze er veel vertrouwen in hadden. De gebeurtenis ging al snel de wereld rond en te midden van de vele trieste gebeurtenissen die we zien door de pandemie, is dit zeker uitstekend nieuws voor het behoud van een dier dat tegenwoordig steeds meer met uitsterven wordt bedreigd.

Advertisement