Een vriendelijke 93-jarige in eenzame opsluiting “vraagt” haar buren om bier te kopen met een briefje voor het raam

Janine

16 April 2020

Een vriendelijke 93-jarige in eenzame opsluiting “vraagt” haar buren om bier te kopen met een briefje voor het raam
Advertisement

De sociale afstand en quarantaine van de bevolking om de verspreiding van de Covid-19-infectie te voorkomen, zet iedereen onder druk, van kinderen tot ouderen. Niemand is immuun voor de economische, sociale en zelfs psychologische gevolgen van dit isolement. Mensen met een hogere leeftijd die nauwelijks hulp van buitenaf kunnen vragen voor essentiële goederen, betalen de hoogste prijs. Daarom moeten we net als deze grappige 93-jarige doen, uit Pittsburgh, in de VS.

via CBS Pittsburgh

Advertisement

Een 93-jarige vrouw uit Pittsburgh genaamd Olive Veronesi besloot dat ze op haar manier zou profiteren van de quarantaine en het onvermogen om het huis te verlaten om boodschappen te doen voor dingen die niet helemaal... essentieel zijn. Dus toen Olive merkte dat het laatste blikje bier op was, besloot ze dat ze iets zou doen om haar voorraad aan te vullen… op een hele creatieve manier. Olive besloot de zin "I Need More Beer" op een vel papier te schrijven, alsof het een SOS was, en het op het raam te plakken, zodat voorbijgangers de oproep zouden hebben opgemerkt.

En zo gebeurde: veel burgers en buren van Olive zorgden ervoor dat de volgende uren vele blikjes bier werden afgeleverd voor de 93-jarige vrouw die, blijkbaar met zoveel ironie en verbeeldingskracht, kreeg wat ze wilde... door thuis te blijven!

Advertisement