In Kenia werd een "zezel” geboren, de merkwaardige kruising tussen een zebra en een ezel

Janine image
door Janine

20 April 2020

In Kenia werd een "zezel” geboren, de merkwaardige kruising tussen een zebra en een ezel
Advertisement

Hoe leuk en schattig zou een kruising tussen een zebra en een ezel zijn? Misschien met de typische zwart-witte strepen van de zebra en de kop van een ezel. Ondanks dat deze onwaarschijnlijke mix tussen twee verschillende soorten zoogdieren onmogelijk lijkt, zit de natuur vol onverwachte verrassingen. In het Chyulu Hills National Park in Kenia werd een hybride tussen een zebra en een ezel ontdekt naast een van de zebra's van het park: een echte "zezel”!

via CNN

Advertisement

Toen de verzorgers van de organisatie voor de redding en rehabilitatie van dieren, de Sheldrick Wildlife Trust, het kleine veulen vonden, merkten ze dat het zwarte en witte strepen had, maar ze waren nogal vaag en bedekten slechts de helft van het lichaam. Nadat ze het nader hadden bekeken realiseerden ze zich dat het prachtige veulen helemaal geen zebra was: het was een zezel, het nageslacht van een zebra en een ezel! In een post die op de sociale mediakanalen is gepubliceerd, zei Sheldrick Trust: "Door met dieren in het wild te werken, leer je het onverwachte te verwachten. Zelfs het meest ogenschijnlijk simpele verhaal kan zijn ware strepen onthullen en ons uiteindelijk allemaal verrassen."

De moeder van deze "zonkey" was een zwervende zebra die was weggelopen uit het Tsavo National Park in het oosten van Kenia en bevond zich in een gemeenschap van lokale veehouderijen, waar ze zich zogezegd "thuis voelde" door te paren met een ezel.

Advertisement
The Sheldrick Trust/Facebook

The Sheldrick Trust/Facebook

De Sheldrick Wildlife Trust, die normaal gesproken zorgt voor olifanten, neushoorns en zebra's die soms wees zijn, nam de moeder mee naar het Chyulu National Park, waar ze nu gelukkig en zorgeloos leeft met haar uiterst zeldzame schepsel. In feite zijn zezels ongelooflijk zeldzaam, omdat de kans op het paren van een zebra met een ezel in de natuur zeer zeldzaam is omdat ze niet hetzelfde aantal chromosomen hebben.

In ieder geval is dit veulen heel lief!

Advertisement