China, een kostbare pandatweeling komt ter wereld: ze worden Safe en Sound genoemd - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
China, een kostbare pandatweeling komt…
Coronavirus: in Israël wordt in cabines in alle veiligheid getest VS: een groep verpleegkundigen in werkkleding en maskers blokkeert vreedzaam de anti-lockdown protesten

China, een kostbare pandatweeling komt ter wereld: ze worden Safe en Sound genoemd

Door Janine
1.619
Advertisement

Terwijl China halverwege maart 2020 uit de nachtmerrie van het Coronavirus kwam, na twee maanden van volledige lockdown in het Aziatische land waar, helaas, de eerste besmettingen plaatsvonden die vervolgens een wereldwijde pandemie veroorzaakte, gebeurde er een wonder van de natuur dat de toon heeft gezet van de boodschap van hoop op weg naar een zeer onzekere toekomst. In China werd in de eerste weken van 2020 een pandatweeling geboren, die ironisch genoeg "Safe” en "Sound” werden genoemd.

via: Daily Mail

"Ping Ping" en "An An" (in het Chinees), werden geboren op 17 maart 2020 uit de 16-jarige reuzenpanda Fuwa, die leeft in het Conservation and Research Center in Chengdu; de twee welpen zijn officieel de allereerste pandatweeling die in 2020 in een specifieke fokkerij over de hele wereld zijn geboren.

Volgens het rapport van de Daily Mail wogen deze kleintjes aanvankelijk respectievelijk 59,8 gram en 119,5 gram, maar na een maand wegen Ping Ping en An An nu respectievelijk 1 kg en 800 g!

Onderzoeker Wu Kongju zei: "Dit is de vijfde keer dat Fuwa moeder is geworden. Het komt zeer zelden voor dat panda's in het voorjaar bevallen. Ze werd dit jaar 17 jaar en heeft nu acht kinderen. Het is ook zeldzaam dat Fuwa deze genegenheid toont jegens haar kleintjes. We zijn heel blij."

Advertisement

En wij, net als moeder Fuwa, zijn net zo gelukkig en verrukt door de geboorte van deze ongewone pandatweeling dat ons zoveel hoop voor de toekomst geeft op moeilijke momenten zoals die we ervaren.

Lang leve Safe en Sound!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt