Een echtpaar bouwt een huis in het bos met een wand die volledig is gemaakt van oude gerecyclede ramen - Curioctopus.nl
x
Een echtpaar bouwt een huis in het bos…
250 Amish-mannen tillen met de hand een enorme schuur op en verplaatsen deze 60 meter China: Op deze basisschool dragen leerlingen een grote, kleurrijke hoedje om de veiligheidsafstand te bewaren

Een echtpaar bouwt een huis in het bos met een wand die volledig is gemaakt van oude gerecyclede ramen

02 Mei 2020 • Door Janine
4.162
Advertisement

Een gebouw vanaf de grond opbouwen is niet voor iedereen weggelegd. In vergelijking met het verleden is het tegenwoordig een onderneming dat niet altijd haalbaar is. Daarom koopt men, als er verhuisd wordt, liever een huis dat al gebouwd is en in zekere zin "klaar" is. Er zijn echter mensen die met enorme vindingrijkheid en een beetje gekte aan de slag gaan om originele constructies te creëren, in die zin dat ze praktisch uniek zijn.

Denk bijvoorbeeld aan het kunnen bouwen van je eigen huisje midden in een prachtig bergbos, waar je van het uitzicht kunt genieten dankzij de muren die geheel uit... ramen bestaan!

Als je denkt dat zo'n gebouw niet kan bestaan, heb je het mis, want Nick en Lilah, een Amerikaans stel, hebben zo'n "toevluchtsoord" gebouwd. Waar hebben we het over? Over een klein huisje gemaakt van hout en veel, veel oude ramen, zo gemonteerd om een lange muur te vormen, omringd door de prachtige natuur van West Virginia.

De zonsondergang, de omringende bossen, en zelfs een meer: dit alles is zichtbaar vanuit het huisje van Nick en Lilah. In 7 maanden tijd heeft dit stel hun droom waargemaakt en alles met hun eigen handen gemaakt. De resultaten zijn verbluffend. Het door het stel opgezette toevluchtsoord is hun persoonlijke ruimte, een huis met lage kosten en ongetwijfeld originaliteit.

Advertisement

De plaats waar dit “huis met de ramen” werd gebouwd, werd niet willekeurig gekozen: de twee hebben elkaar daar ontmoet, toen ze daar kampeerden. Nadat ze tientallen ramen op antiekmarkten vonden, van gebouwen die gerenoveerd werden of van oude niet meer gebruikte schuren, en nadat ze alles in elkaar hadden gezet dankzij Nick's vaardigheden als timmerman, konden ze een groot aantal kosten beperken en ongeveer $500 uitgeven aan materialen. Een heel klein bedrag, als we bedenken dat het nodig was om een dak te creëren om van de natuur te genieten.

“Ons huis is meer gebouwd vanuit het perspectief van een kunstenaar dan vanuit dat van een bouwer - zei Nick - en we hebben het ontworpen om de veranderingen van het licht overdag in onze interne ruimte te ervaren”. We kunnen het alleen maar met hem eens zijn, omdat zo'n constructie heel bijzonder is: een "artistieke" plek, perfect om de dagen in totale ontspannenheid door te brengen, en deel uit te maken van de omringende natuur.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt