"Frillback" duiven hebben zulke gekrulde vleugelveren dat het net lijkt of ze een permanentje hebben - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
"Frillback" duiven hebben zulke gekrulde…
In Japan rusten tientallen herten uit onder de bloeiende kersenbomen: de foto's lijken uit een film te komen Congo, 12 rangers en 4 burgers gedood in een verschrikkelijke hinderlaag: al jaren verdedigen ze gorilla's tegen stropers

"Frillback" duiven hebben zulke gekrulde vleugelveren dat het net lijkt of ze een permanentje hebben

Door Janine
2.448
Advertisement

Duiven zijn niet bepaald een van de meest geliefde vogelsoorten ooit; ze worden vaak geassocieerd met vuil en vervuiling, maar niet allemaal hebben ze het kenmerkende grijze en trieste verenkleed dat we allemaal kennen; wist je dat er een ondersoort van de duif is met kleurrijke en heel gekrulde vleugelveren? Het lijkt er bijna op dat deze krulduiven een permanentje hebben genomen! Zien is geloven.

“Frillback” of krulduiven werden geboren als een nieuw vogelras in een selectieve fokkerij en, zoals vele anderen in de familie van huisduiven, zijn ze allemaal afstammelingen van de Columba livia, oftewel de rotsduif. Hun kenmerk? De ruches of krullen die de buitenkant van hun vleugels bedekken.

In feite worden krulduiven zo genoemd vanwege de gekrulde franjes die ze niet alleen aan de buitenkant van de vleugels hebben, maar ook aan de poten, die ook gekruld zijn, alsof ze een permanent hebben genomen! Maar, in tegenstelling tot de rotsduif, hebben ze niet alleen een "creatiever" verenkleed, maar ook verschillende kleuren.

Advertisement

In feite varieert de krulduif de kleur van zijn verenkleed van geel tot rood tot roze en beige, grijs en blauw; het zijn zeker niet de gebruikelijke vogels die we tegenkomen op de pleinen van onze steden!

Het zijn bovendien hele mooie en artistieke vogels om te bewonderen!

En wie had gedacht dat duiven ook een bepaalde charme zouden hebben?

Krulduiven maken deel uit van de familie van de huisduiven, dus het is niet moeilijk om er een te kopen... zou je er een willen hebben?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt