In Azië zijn er vliegende hagedissen waarvan de membraanvleugels op miniatuurdraken lijken - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In Azië zijn er vliegende hagedissen…
China: met een spectaculaire De Edelweiss Piraten: het verhaal van anti-nazibewegingen van jonge Duitsers die tegen Hitler waren

In Azië zijn er vliegende hagedissen waarvan de membraanvleugels op miniatuurdraken lijken

Door Janine
1.209
Advertisement

Draken zijn altijd het onderwerp geweest van kinderverhalen of voorouderlijke verhalen vol magie en betovering, ze hebben miljoenen jonge lezers en kleine toeschouwers veroverd; deze enorme sprookjesachtige dieren die lijken op grote hagedissen en vuur spugen, zijn ongetwijfeld mythologische wezens die weinig met de realiteit te maken hebben, maar toch zijn er in het gebied van Zuidoost-Azië (van gebieden van India tot het eiland van de Filippijnen) bijzondere hagedissen die op een miniatuurdraak lijken.

FLYING LIZARD. It's a lizard that escapes from predators by flying away. Sometimes called the flying dragon, it is more...

Pubblicato da Does God Exist? su Giovedì 9 marzo 2017

Deze vliegende hagedissen zijn beter bekend als "vliegende draakjes” (Draco volans), behorend tot de familie van de Agamidae die bestaan ​​uit 41 subfamilies die in de natuur aanwezig zijn. De Draco (Linnaeus) lijkt precies op het mythologische wezen dankzij zijn membraan "vleugels".

Flying Dragon lizard

Pubblicato da 24 Hours Entertainment su Mercoledì 2 marzo 2016

Ja, want vliegende draken hebben membranen, ondersteund door een verlenging van de ribben, die functioneren als vleugels waardoor ze kunnen springen en direct van boom naar boom kunnen glijden over lengtes die soms zelfs meer dan 60 meter bedragen!

Vliegende draken variëren over het algemeen in lengte van 20 tot 26 centimeter.

Advertisement

Flying lizards look like mini dragons.

Pubblicato da Earthly Mission su Lunedì 25 maggio 2020

De vliegende draken uit Zuidoost-Azië voeden zich voornamelijk met insecten, zoals mieren, en worden nooit gedwongen de bomen af ​​te dalen om zich van een voorraad te voorzien; dat doen over het algemeen alleen de vrouwtjes van deze soort, wanneer ze hun eieren op de grond leggen, een gat graven om ze veilig te houden en ze met zand bedekken.

De kleuren en schittering van vliegende draken kunnen variëren van subfamilie tot subfamilie, hoewel die van volwassen mannetjes over het algemeen feller zijn dan de kleinste en vrouwelijke soort; heel vaak nemen volwassen mannetjes het maximum van hun kleuren over als ze in de paring zijn, een teken van kracht en gezondheid van het exemplaar.

Ondanks dat ze typisch zijn voor het Aziatische continent, hebben deze vliegende hagedissen een onweerstaanbare charme

Advertisement

En te oordelen naar hun gevarieerde uiterlijk, lijken ze echt uit een sprookjesverhaal te komen!

Heb je er altijd van gedroomd om in een sprookje te leven en te vechten tegen een vuurspuwende draak? Misschien zal deze droom nooit uitkomen, maar in Azië zou je een wezen kunnen leren kennen dat op een draak lijkt... in miniatuur!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt