Antarctica: twee pinguïns “maken” een selfie, geïntrigeerd door de camera van een onderzoeker

Janine image
door Janine

18 Juli 2020

Antarctica: twee pinguïns “maken” een selfie, geïntrigeerd door de camera van een onderzoeker
Advertisement

Het is een echt voorrecht om wezens en natuurlijke elementen nauwlettend te observeren die maar weinigen in het leven het geluk hebben te zien in hun natuurlijke omgeving. Wanneer het gebeurt, zijn de resultaten vaak opmerkelijk en verrassend, unieke episodes, om nooit te vergeten, net zoals de Australische onderzoeker Eddie Gault op Antarctica ervoer, toen hij besloot zijn camera in "handen" te laten van een groep schattige keizerspinguïns.

Zijn bedoeling was, zoals hij zei, om nuttig en interessant videomateriaal op te nemen om deze poolvogels beter te bestuderen. Het duurde echter niet lang voordat de nieuwsgierige dieren de “achtergelaten" camera van Eddie opmerkten en van de gelegenheid gebruik maakten om een ​​gedenkwaardige selfie te maken.

via The Telegraph

Advertisement
Antarctica: twee pinguïns “maken” een selfie, geïntrigeerd door de camera van een onderzoeker - 1

https://www.youtube.com/watch?...

Die gelegenheid was een expeditie naar Auster Rookery, een gebied niet ver van Mawson Station, een van de Australische onderzoeksbases op Antarctica. Het is een plaats met een ongelooflijke charme, erg populair bij keizerspinguïns, de grootste, langste en zwaarste van alle vogels van dit soort. Deze dieren zijn van zichzelf al zo ongelooflijk, aangezien ze erin slagen te overleven in extreme klimatologische omstandigheden, bij temperaturen die kunnen dalen tot min 60°C. Ze verzamelen zich in kolonies, werken met elkaar samen om zich te ondersteunen en op te warmen en kunnen ongeveer 2 maanden zonder eten, wanneer de vrouwtjes zich wijden aan de jacht en de mannetjes blijven waken over de eieren.

Advertisement
Trent Nichols/Australian Government

Trent Nichols/Australian Government

In de video die is gemaakt met de camera van Gault, zie je de voeten van een van deze pinguïns duidelijk dichterbij komen, steeds meer totdat het dier het apparaat laat vallen, gelukkig met de lens naar boven gericht. Op dat moment arriveert er nog een, en het paar "inspecteert" nieuwsgierig het vreemde object en vraagt ​​zich waarschijnlijk af wat het is. De nieuwsgierigheid is zo groot dat de twee vogels de typische houding van mensen lijken aan te nemen wanneer ze een foto willen maken en poseren.

Er waren heel veel keizerspinguïns die Eddie tijdens de expeditie wist te observeren en te vereeuwigen, maar vooral deze twee slaagden er echt in een stempel te drukken. Niet alleen bij de onderzoeker, die zei diep onder de indruk te zijn van de ervaring, maar ook bij alle mensen die ze als nooit tevoren hebben kunnen observeren, in al hun charme en sympathie.

Advertisement