Ze denken dat ze een "zacht dier" hebben gevonden, maar ontdekken dan dat het honderden spinachtigen zijn - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ze denken dat ze een "zacht dier" hebben…
15 voorbeelden van intelligent design die stadshoeken uniek hebben gemaakt 13 grappige foto's uit Canada tonen alle vriendelijkheid en burgerzin van dit geweldige land

Ze denken dat ze een "zacht dier" hebben gevonden, maar ontdekken dan dat het honderden spinachtigen zijn

Door Janine
1.281
Advertisement

Elke dierenliefhebber zou het geluk willen hebben om een lief en zacht wezen tegen te komen dat in een hoek is opgerold, misschien in slaap, en wat hulp of gezelschap nodig heeft.

Dit is precies wat er gebeurde met de hoofdrolspelers van de video waarover we je gaan vertellen, een filmpje die in korte tijd de wereld rond is gegaan, omdat het de demonstratie is dat schijn bedriegt, vaak op echt sensationele en zelfs verontrustende manieren. De reden is simpel: wat leek op een niet-geïdentificeerd zacht dier dat in een holte was opgekruld, bleek de nachtmerrie van iedereen die bang is voor spinnen: een enorme hoeveelheid spinachtigen boven op elkaar die een ​​compact geheel vormden!

Je leest het goed: degene die het filmpje gemaakt heeft, stond voor een werkelijk onverwacht spektakel van de natuur, ook al was het normaal. Dit waren Opilionidae, spinachtigen die "Daddy Long legs" of hooiwagens worden genoemd, vanwege hun fysieke vorm met de typische lange en slanke poten.

In dit geval was het echter geen eenvoudig exemplaar, of hooguit een paar: de dieren hadden zich in zo'n grote groep verzameld dat ze een echte opeenhoping vormden met "zachte" kenmerken, dat wanneer het geplaagd werd met een stok, bleek te zijn wat het was. Honderden exemplaren "ontsnapten" weg en verlieten de hoop waarin ze zich hadden aangesloten, en gaven een nogal ongelooflijk spektakel, voor velen ongetwijfeld indrukwekkend.

Deze wezens zijn, in tegenstelling tot wat velen denken, niet giftig, en dat van het creëren van een opeenhoping is een gedrag dat vrij normaal voor hen is, meestal doen ze dat om warmte te creëren en zich te verdedigen tegen roofdieren. Maar het in het echt zien - en ook op video - laat ons niet onverschillig en bevestigt, als het nog nodig was, dat de natuur ons de meest onverwachte verrassingen kan bezorgen. Als we ooit voor een soortgelijk "object" staan, weet dan dat het beter is om het met rust te laten, vooral als je bang bent voor spinnen!

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt