Deze man houdt een grote jachtkrabspin in huis: hij behandelt haar alsof het een gewoon huisdier is

Janine image
door Janine

07 December 2020

Deze man houdt een grote jachtkrabspin in huis: hij behandelt haar alsof het een gewoon huisdier is
Advertisement

Het heeft geen zin om het te ontkennen: we zijn allemaal wel ergens bang voor. Het hoort gewoon bij onze aard om met angst naar bepaalde situaties of dieren te kijken.

Van alle angsten is een van de meest voorkomende ongetwijfeld die van spinnen: arachnofobie komt namelijk veel vaker voor dan je denkt. Voor veel mensen is een spin - groot of klein - iets ondraaglijks, ook al zijn ze zich er misschien van bewust dat ze niets doen. Als jij zo iemand bent, zal de man over wie we je gaan vertellen je zeker niet onverschillig laten. Wat heeft hij voor bijzonders gedaan? Simpel: hij koos voor een bijzondere "kamergenoot", namelijk een enorme jachtkrabspin, en behandelt het als een echte huisgenoot.

via news.com.au

Advertisement
Jake Gray/Facebook

Jake Gray/Facebook

We zijn in Australië, een land waar de natuur - en de wezens die het bevolken - een werkelijk overheersende en aanwezige rol spelen. Hier is het niet ongebruikelijk om bepaalde dieren tegen te komen die in de rest van de wereld op zijn minst wat bezorgdheid zouden opwekken. Net als de grote jachtkrabspin van de familie van de Sparassidea die Jake Gray heeft besloten te nemen, alsof het een heel gewoon huisdier is.

En, net als alle huisdieren, gaf hij het een naam: Charlotte. Jake houdt van spinnen, en dat is precies waarom hij besloot om dit wezen te fokken dat, laten we eerlijk zijn, behoorlijk griezelig is. De grootte van deze spinnen kan in feite bovengemiddeld zijn in vergelijking met degenen die we gewend zijn te zien, en vanwege de snelheid en vaardigheid waarmee ze aan voedsel komen, hebben ze de bijnaam van "jagers" verdiend.

Advertisement
Jake Gray/Facebook

Jake Gray/Facebook

Voor Jake is het echter volkomen normaal dat zijn Charlotte door het huis dwaalt, over de muren en meubels loopt. Volgens hem is er absoluut niets te vrezen, integendeel, de grote spin is een krachtig en effectief "afweermiddel" tegen insecten, waar ze regelmatig op "jaagt” en die ze opeet.

Als je onder de indruk bent van de beelden die haar laten zien terwijl ze in het huis van deze man rondzwerft alsof het een hond of een kat is, is dat heel begrijpelijk. Maar dat is oké voor hem: smaken verschillen tenslotte, laten we hopen dat Jake zijn Charlotte nooit boos zal maken!

Advertisement