Een man vond dankzij zijn metaaldetector een gouden ketting van 4000 jaar geleden

Janine image
door Janine

25 Juli 2020

Een man vond dankzij zijn metaaldetector een gouden ketting van 4000 jaar geleden
Advertisement

Degenen die een passie hebben voor metaaldetectoren weten dat in veel landen deze hobby op de rand van legaliteit is en dat elke keer dat er iets echt waardevols wordt gevonden, men verplicht is de bevoegde autoriteiten te informeren. Dat je niet denkt om met je metaaldetector in privé-eigendommen te zoeken zonder toestemming te hebben! De verleiding is groot als je een mooi veld ziet om naar te zoeken, maar je moet er altijd voor zorgen dat je geen onaangename en flinke boetes krijgt. Billy Vaughan is een 54-jarige zorgverlener die onlangs metaaldetectoren aan zijn hobby's heeft toegevoegd. Uitgerust met zijn Garrett en een schop om op het juiste moment in de grond te graven, heeft de man letterlijk de droom van elke schatzoeker beleefd: het vinden van goud!

via Facebook / Garrett Metal Detectors

Advertisement

Billy Vaughan had waarschijnlijk nooit verwacht dat hij een 4000 jaar oude gouden ketting zou vinden in een veld vlakbij zijn huis. Na enkele maanden waarin hij niet veel bijzonders vond, heeft de man uit Whitehaven, in het Verenigd Koninkrijk, eindelijk geluk gehad. Aanvankelijk geloofde hij dat het een oud gereedschap was dat werd gebruikt om de rotswanden te beklimmen, maar toen ontdekte hij dat het een ketting was ter waarde van $14.000!

Advertisement

Desondanks was Billy gedwongen zijn vondst aan een museum te verkopen, volgens de prijs die is vastgesteld door het Treasure Valuation Committee. Een verplichting die de man zeker niet de voldoening ontnam om een ​​oud en zeer zeldzaam stuk van grote waarde te hebben gevonden! Aan de andere kant worden 22-karaats gouden kettingen niet elke dag middenop een veld gevonden...

De kostbare ketting dateert uit de bronstijd en wordt verondersteld een symbool van stabiliteit en welzijn te zijn, dat aan een geliefde werd gegeven.

Billy Vaughan had het geluk om goud te vinden, wat aantoont dat met een beetje vasthoudendheid en geluk (en een goede metaaldetector!) buitengewone resultaten kunnen worden behaald!

Advertisement