Een brandweerman bouwt een enorm huis met 9 zeecontainers: een meesterwerk in "industriële" stijl - Curioctopus.nl
x
Een brandweerman bouwt een enorm huis…
10 foto's van kapotte helmen herinneren ons eraan hoe belangrijk het is om bescherming te dragen op een motor of fiets 12 foto's die geen Photoshop nodig hadden om ons letterlijk sprakeloos te maken

Een brandweerman bouwt een enorm huis met 9 zeecontainers: een meesterwerk in "industriële" stijl

07 Augustus 2020 • Door Janine
3.309
Advertisement

Wie zou er niet graag zijn droomhuis willen creëren met eigen handen en inventiviteit? Natuurlijk: het is niet altijd eenvoudig, noch goedkoop, om een ​​huis te bouwen dat volledig weerspiegelt wat we van een "perfecte" plek verwachten, maar je kunt het altijd proberen, door ideeën en systemen te gebruiken die, als we ze fascinerend en intelligent zouden definiëren, het een understatement zou zijn.

Net zoals het idee dat de brandweerman uit Denver had waar we het over hebben, een man die erin geslaagd is een echt origineel huis te bouwen, dat zeker niet onopgemerkt blijft en niet het "gewone" familiehuis is. Hoe heeft hij het gedaan? Door 9 scheepscontainers te gebruiken!

via: Dwell

Zijn naam is Regan Foster en hij is een brandweerman die helaas het slachtoffer werd van een arbeidsongeval. Tijdens zijn herstel had hij de gelegenheid om na te denken over zijn huis. Sterker nog, hij was meer dan ooit vastbesloten om iets unieks en gedenkwaardigs te ontwerpen, en daarom begon hij alles in nauwe samenwerking met de architect Joe Simmons van Studio BlueSky te plannen.

Het idee om containers te gebruiken die voor verzendingen werden gebruikt, trok hem erg aan, tot het punt dat hij er 9 nam om ze aan te passen aan de huisvestingsfunctie. Regan en Joe plaatsten echter niet alleen de metalen containers "op elkaar", maar plaatsten ze zo dat ze een groot familiehuis konden vormen, een huis van meer dan 350 vierkante meter.

Advertisement

Het uiterlijk van het door Foster ontworpen huis is tegelijkertijd modern en gezellig: de kamers hebben die typische "industriële" uitstraling die tegenwoordig heel populair is en die het zonder twijfel tot een zeer bijzondere plek maakt om in te verblijven en te slapen.

De voorgevel werd bedekt met houten panelen, die een interessant contrast vormen met het metaal van de containers. De glazen openingen zijn daarom een van de hoogtepunten van dit huis, omdat ze groot zijn en alle kamers heel veel luminositeit geven.

Het interieur van dit spectaculaire huis is echt een droom: de ontwerpers zijn erin geslaagd om 7 slaapkamers en 5 badkamers te maken! Allemaal ruimtes die draaien om een ​​grote centrale ruimte, die een prachtig scenografisch en "industrieel" effect creëren, ook verrijkt door het gebruik van gerecyclede materialen en door "designstukken”.

Advertisement

Tijdens het werken aan het project en terwijl zijn prachtige huis vorm kreeg, heeft Regan Foster zijn beroepsleven serieus heroverwogen, hij verliet het brandweerkorps om een andere weg te bewandelen in de architectuur en het ontwerp van huizen, waarmee het bedrijf Foster Design werd opgericht.

Als je gefascineerd bent door dit ongelooflijke project, weet dan dat het niet onmogelijk is om het waar te maken: in feite verhuurt de familie van Regan het op Airbnb, we zijn er zeker van dat er genoeg mensen zijn die geïnteresseerd zijn om hun vakantie er in door te brengen!

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt