Een documentaireploeg van de BBC overtreedt de richtlijnen en redt een groep pinguïns van een wisse dood

Janine image
door Janine

27 Augustus 2020

Een documentaireploeg van de BBC overtreedt de richtlijnen en redt een groep pinguïns van een wisse dood
Advertisement

Bij het maken van een natuurdocumentaire heeft de filmploeg die bij het project betrokken is, de plicht om het milieu te respecteren en moet absoluut proberen zich niet te mengen in de natuurlijke wereld. Degenen die documentaires maken, hebben meestal een gereduceerde crew en slagen er bijna altijd in om discreet te zijn. Dit was zeker niet het geval met de Britse zender van de BBC, die waarschijnlijk veel middelen en personeel inzet om de prachtige natuurdocumentaires te produceren. Tijdens sommige BBC-opnames op de Zuidpool, voor een documentaire van David Attenborough, besloot de bemanning vrijelijk deze "regel" niet te respecteren om een ​​groep pinguïns in nood te redden.

via Petapixel

Advertisement
Youtube / BBC

Youtube / BBC

Tijdens het filmen van het laatste seizoen van "Dynasties" op Antarctica, zag het filmteam van de BBC een ​​groep pinguïns vastzitten in een kanaal, na een zware storm. Als ze zich strikt hadden moeten houden aan de regel die vereist dat de mens niet tussenbeide komt in dergelijke omstandigheden, om de natuur niet te verstoren, zouden die pinguïns een onaangenaam lot hebben ondergaan.

Advertisement
Youtube / BBC

Youtube / BBC

De crew besloot vervolgens in te grijpen en probeerde letterlijk een ontsnappingsroute te graven voor de arme pinguïns. Het was zeker een ongekende zet, waarbij alles in overweging werd genomen: de tussenkomst van de mens zou in dit geval geen schade hebben toegebracht aan het milieu en de pinguïns en het zou andere dieren geen voedsel hebben ontnomen.

Youtube / BBC

Youtube / BBC

Er is enige kritiek geuit op de keuze van de groep om in te grijpen, maar, zoals gezegd, het is iets dat “ter plaatse” werd beslist en dat kan gerechtvaardigd zijn als het niet in strijd is met een natuurlijk element. In dit geval heeft de crew alleen een ontsnappingsroute voor de pinguïns gemaakt en niets meer en niets minder.

Hoevelen van jullie zouden in hun plaats hetzelfde hebben gedaan?

Advertisement