Australië: tientallen enorme hongerige krabben bestormen de barbecues van enkele kampeerders - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Australië: tientallen enorme hongerige…
15 keer verraste Moeder Natuur ons met haar overdreven talent 15 mensen die hun dag op de verkeerde manier begonnen

Australië: tientallen enorme hongerige krabben bestormen de barbecues van enkele kampeerders

Door Janine
1.628
Advertisement

Het is moeilijk om een ​barbecue midden in de natuur te weerstaan, misschien op een afgelegen en prachtig eiland midden in de oceaan en omringd door familie en vrienden. Klinkt niet slecht, hè? Dat vonden ook de "onwelkome gasten" die een camping binnenslopen en de vakantie van meerdere mensen onvergetelijk maakten.

Over wie hebben we het? Over tientallen enorme kokoskrabben, typische dieren die deel uitmaken van de fauna van Christmas Island, in Australië. Dit zijn bekende wezens die, samen met rode krabben, hebben bijgedragen aan het beroemd maken van deze plek en die, als ze honger hebben, weten hoe ze opgemerkt moeten worden!

Christmas Island is naar schatting de thuisbasis van het grootste aantal van deze schaaldieren ter wereld. Ze worden ook wel "roofkrabben" genoemd, ze hebben een zeer sterk reukvermogen en kunnen maar liefst een meter lang worden. Op deze manier beschreven klinken ze niet geruststellend, en de families die er tijdens hun barbecue op de camping oog in oog mee stonden, hebben nogal bijzondere momenten meegemaakt.

Ondanks hun "dreigende" uiterlijk, hun grootte en hun "brutaliteit", zijn deze krabben onschadelijk voor mensen. Feit blijft dat als je ze met een dozijn tegelijk ziet arriveren tijdens een rustig etentje midden in de natuur, iedereen wat ongerust zou worden. De beelden zijn werkelijk ongelooflijk: de enorme kreeftachtigen wilden graag deelnemen aan het maal en klommen zelfs op de tafels en stoelen.

"We hebben vaker op dat deel van het eiland gekampeerd, maar we hebben nog nooit zoveel krabben om ons heen gezien", zei een ter plaatse aanwezige vrouw verbaasd. Dus konden de kampeerders niet anders dan de krabben begeleiden, ver weg van de gerechten en ruimtes waar ze aan het grillen waren, ook al was het niet bepaald gemakkelijk, gezien de aandrang en vastberadenheid van de dieren. Dit alles uiteraard in volledige overeenstemming met de regels die hen beschermen, zijnde een beschermde soort.

Advertisement

Het toeristenbureau van Christmas Island deelde de foto's op hun Facebook-pagina, waardoor ze meteen viral gingen. In feite hebben veel gebruikers verteld over hun ervaringen op het Australische eiland, waar het niet zeldzaam is om in nauw contact te staan met deze schaaldieren. Hoewel het voor sommigen een folkloristische en sympathieke episode kan zijn, zijn voor anderen de enorme wezens een reden tot ongemak, ook omdat ze, wanneer ze het voedsel ruiken, heel snel kunnen bewegen en hun "prooi" omringen.

De kampeerders in kwestie weten er nu alles van, die tijdens hun etentje een paar extra monden moesten voeden!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt