Een boer vindt 4 kittens in de stal, maar ontdekt later dat het zeldzame exemplaren van wilde katten zijn

Janine image
door Janine

21 Oktober 2020

Een boer vindt 4 kittens in de stal, maar ontdekt later dat het zeldzame exemplaren van wilde katten zijn
Advertisement

Er zijn enkele diersoorten die al sinds de oudheid bij de mens bekend lijken te zijn, maar als we hem voor onze ogen vinden, lijken we de naam niet te kunnen onderscheiden, laat staan ​​de oorsprong ervan. Een Russische boer vond 4 kittens van een paar dagen oud in de stal, tenminste, voor hem leken ze beslist op lieve en tedere kittens. Wat de boer aanvankelijk niet wist, is dat die kleine katten niet de gebruikelijke katten waren die af en toe in de stal kwamen, maar een beschermde soort die meestal de steppen van Centraal-Azië bevolkt, voornamelijk China en Mongolië: de Pallaskat! Deze zeer bijzondere wilde katachtige, ook wel bekend als manoel, is beslist anders dan de huiskat en zijn eigenschappen maken het een exemplaar dat uniek is in zijn soort.

via BoredPanda

Advertisement
BoredPanda

BoredPanda

Na een tijdje realiseerde de boer zich dat die kleine wezens niet op "normale" katten leken, maar om de soort te identificeren moest hij zich wenden tot het "Daursky Nature Reserve". Gelukkig konden twee gewone huiskatten voor de kleintjes en hun melk zorgen. De manoel behoort uiteraard tot een ander type habitat, waarnaartoe ze vervolgens werden teruggebracht toen ze groter waren.

Advertisement
BoredPanda

BoredPanda

De fysieke kenmerken van de Pallaskat zijn onmiskenbaar en onderscheiden hem van de meest voorkomende huiskatten. Zijn poten zijn korter dan normaal en zijn vacht is erg dik. In de winter behoudt het een uniforme grijze kleur, die kan variëren met het verloop van de seizoenen. De oren zitten laag en zijn rond, het algehele uiterlijk doet daarom erg denken aan dat van een uil. Het is een roofdier, dat zich 's nachts voornamelijk voedt met knaagdieren en vogels.

BoredPanda

BoredPanda

De boer, hoe dol hij ook op de kittens was, wist heel goed dat hij zo'n soort niet kon dwingen in gevangenschap te leven; dus, zodra de zuigperiode en een eerste groeiperiode voorbij waren, werden alle Pallas-katten vrijgelaten in de natuur.

Wikimedia

Wikimedia

Het is een beschermde soort, waarop in het verleden vooral werd gejaagd vanwege zijn kostbare vacht.

BoredPanda

BoredPanda

Het is moeilijk om niet verliefd te worden op zo'n majestueuze en fascinerende katachtige!

Advertisement