Deze vrouw stierf op de Titanic omdat ze haar hond niet in de steek wilde laten

Janine image
door Janine

20 November 2020

Deze vrouw stierf op de Titanic omdat ze haar hond niet in de steek wilde laten
Advertisement

Het was 15 april 1912 toen de Titanic, het "veiligste schip ooit", zonk na een aanvaring met een ijsberg waarbij veel doden vielen. Sindsdien is er dankzij de getuigenissen van de overlevenden niet alleen geprobeerd om de verschillende passages van die vreselijke nacht te reconstrueren, maar ook om de verschillende verhalen van de passagiers die aan boord waren te vertellen. Een daarvan vertelt over de liefde van een vrouw voor haar hond die zo groot was dat het haar leven kostte.

via mediotiempo.com

Advertisement
F.G.O. Stuart/Wikimedia

F.G.O. Stuart/Wikimedia

Ann Elizabeth Isham werd geboren in Chicago, maar verhuisde als volwassene naar Parijs. Van daaruit, om de zomer bij haar broers in Amerika door te brengen, vertrok ze in april naar Liverpool en ging vervolgens aan boord van de Titanic. Zoals we allemaal weten, is het schip drie dagen daarna gezonken. Het lichaam van de vrouw werd gevonden samen met dat van drie andere eersteklas passagiers die tijdens de schipbreuk omkwamen. Omdat het de rijkste mensen waren die voorrang hadden om in de reddingsboten te stappen, vroegen verschillende gezaghebbende kranten zoals de New York Times zich af waarom de vrouw er niet in was geslaagd zichzelf te redden.

Advertisement
Unknown/Wikimedia

Unknown/Wikimedia

Schrijver Malcolm Croft heeft in zijn boek "Super Dogs: Heart-warming Adventures of the World's Greatest Dogs" pagina's gewijd aan het mysterie van mevrouw Isham. Volgens wat hij reconstrueerde, was de vrouw al aan boord van de reddingsboot toen ze te horen kreeg dat de Duitse Dog die met haar reisde niet met haar mee kon en daarom op het schip zou moeten blijven. Voor de 13 honden aan boord van de Titanic was er in feite geen mogelijkheid om in veiligheid te komen. Om hem niet in de steek te laten, heeft Ann Elizabeth daarom besloten niet in de reddingsboot te stappen.

pixabay

pixabay

Van de 2.787 mensen aan boord van de Titanic stierven er 1.317. Onder de lichamen die de reddingswerkers in de dagen na de tragedie vonden, was er ook dat van Isham samen met haar trouwe viervoeter. Het is echt waar dat bepaalde banden niet kunnen worden verbroken, zelfs niet door de dood.

Advertisement