Als je je smartphone in de auto oplaadt door deze op de sigarettenaansteker aan te sluiten, weet dan dat dit geen goed idee is - Curioctopus.nl
x
Als je je smartphone in de auto oplaadt…
14 ongebruikelijke situaties die Japan tot een buitengewoon origineel land maken 12 zwart-witfoto's die ons vergeten details van enkele bekende historische gebeurtenissen laten zien

Als je je smartphone in de auto oplaadt door deze op de sigarettenaansteker aan te sluiten, weet dan dat dit geen goed idee is

04 November 2020 • Door Janine
1.854
Advertisement

De tijd die we buitenshuis doorbrengen, kan soms lang zijn en daarom moeten we onze smartphone in de auto opladen tussen de ene verplaatsing en de andere. Het aansluiten van je mobiele telefoon op de sigarettenaansteker in de auto is voor velen een gewoonte, maar het is een praktijk die de batterij van de telefoon en de auto kapot maakt. Laten we in het bijzonder kijken in welke gevallen het beter zou zijn om het opladen uit te stellen zodra je over een stopcontact beschikt.

De belangrijkste reden waarom het de voorkeur verdient om de smartphone niet in de auto op te laden, is om te voorkomen dat de batterij van deze laatste, of in het ergste geval het moederbord zelf, onherstelbaar beschadigd raakt.

De meeste mensen gebruiken de sigarettenaansteker om hun mobiele telefoon op te laden door in een USB-adapter te steken. Het probleem is dat er 12V stroom door de sigarettenaansteker gaat, terwijl de mobiele telefoon 5V gebruikt tijdens het opladen.

Sommige opladers hebben een geïntegreerd veiligheidssysteem dat de spanning van de stroom regelt, zodat de smartphone met voldoende stroom wordt gevoed. Als de oplader of de USB-adapter echter niet goed werken of geen betrouwbare producten zijn, kan het gebeuren dat de smartphone te veel stroom krijgt en kan deze worden beschadigd.

De schade aan de batterij van de mobiele telefoon is niet meteen duidelijk, daarom blijven veel mensen hun mobiele telefoon opladen als ze in de auto zitten. De schade is zichtbaar wanneer de mobiele telefoon snel leegraakt of de oplaadcyclus niet voltooit.

Om dit allemaal te verhelpen, is de beste oplossing om altijd te proberen je mobiele telefoon op te laden via een gewoon stopcontact of, als je hem overdag moet opladen wanneer je weg bent, altijd de voorkeur te geven aan originele en kwalitatief goede adapters en opladers!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt