De autoriteiten dwingen twee toeristen 80 km terug te rijden om hun afval dat ze op straat hadden achtergelaten op te ruimen - Curioctopus.nl
x
De autoriteiten dwingen twee toeristen…
Een Braziliaanse kunstenares kleurt foto's van de geschiedenis opnieuw in zwart-wit, waardoor ze buitengewoon actueel zijn 16 keer waarin Moeder Natuur ons heeft weten te verbazen met spectaculaire scènes en wezens

De autoriteiten dwingen twee toeristen 80 km terug te rijden om hun afval dat ze op straat hadden achtergelaten op te ruimen

09 November 2020 • Door Janine
2.187
Advertisement

Wie heeft er nog nooit, misschien midden in wilde en ongerepte plaatsen, trieste en irritante spektakels gezien van mensen die hun afval achterlieten waar het hen uitkwam, of liever gezegd, waar ze stopten, misschien voor een lunch of een simpele stop?

We kunnen niet ontkennen dat dit te vaak gebeurt, en het komt vaak voor dat de hoofdrolspelers van dergelijke gebaren toeristen zijn die, ondanks elk decorum en respect voor de plaatsen die ze bezoeken, hun “souvenirs” achterlaten die het milieu vervuilen en de schoonheid ervan in gevaar brengen. De episode waar we je nu over gaan vertellen, gaat hier precies over: dit keer bleven de respectloze auteurs van het gebaar echter niet ongestraft en moesten ze het met een nogal atypische en voorbeeldige straf herstellen.

We zijn in India, in Madikeri, in de regio Karnataka. Hier hadden twee mensen die een reis in meerdere etappes door het land maakten, afval achtergelaten. Ze lieten met name de dozen van de pizza's die ze hadden gegeten achter, samen met ander afval.

Een onbeschoft gebaar, dat ze echter zeker niet zullen herhalen, aangezien de plaatselijke vuilnismannen, die belast zijn met het ophalen van het afval, erin geslaagd zijn hen op te sporen. Na het opruimen van het gebied besloot een van de mannen die het afval van de straat had gehaald een van de pizzadozen te openen, om te proberen de daders van het gebaar te identificeren. Het lot wilde dat in een van de dozen een bon met het telefoonnummer van een van de toeristen zat.

"Ik heb die persoon meteen gebeld en hem gevraagd terug te komen om zijn afval op te halen", zei de man. De toerist bood zijn excuses aan voor het achterlaten van de restjes op straat, maar hij wilde er niets van weten om terug te keren. Dus waarschuwde de vuilnisman de politie, die op zijn beurt de jongeman probeerde te overtuigen, zonder succes.

Op dat moment werd het nummer van de onbeschofte toeristen gedeeld op sociale media, met een uitnodiging aan iedereen om hen te bellen om hen aan te sporen het afval op te halen. De twee jongens, beschaamd en na verschillende telefoontjes te hebben ontvangen, besloten 80 km terug te rijden van de plaats waar ze waren geweest om alles op te ruimen. Ambtenaren van de Kodagu Tourism Association, die zich inzetten voor het behoud van de prachtige natuurlijke omgeving van het gebied, schreven de namen en nummers van de toeristen op de verzamelde dozen, zodat ze opnieuw konden worden geïdentificeerd als ze besloten om ze opnieuw op straat achter te laten.

Het is niet de eerste keer dat we in India voorbeeldige en enigszins ouderwetse straffen zoals deze hebben gezien. Natuurlijk: misschien is de privacy van de toeristen niet gerespecteerd, maar ze zullen zeker twee keer nadenken voordat ze het milieu nog eens vervuilen. Wat vind jij? Overdreven of de juiste oplossing?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt