In Italië is er een wild en prachtig eiland waar zich het "kleinste koninkrijk ter wereld" bevindt - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In Italië is er een wild en prachtig…
15 principes van Inheemse Amerikanen die ons doen nadenken over de relatie tussen mens en natuur Een vader stuurt verbijsterende fotomontages van zijn dochter naar zijn vrouw elke keer dat ze hem vraagt ​​hoe het met het kleine meisje gaat

In Italië is er een wild en prachtig eiland waar zich het "kleinste koninkrijk ter wereld" bevindt

Door Janine
1.157
Advertisement

Er zijn plaatsen in de wereld die voorbestemd lijken te zijn om bijzondere verhalen met zich mee te brengen, zozeer zelfs dat ze gewoon uniek en tegelijkertijd vol onverwachte charme en mysterie zijn. En als het gaat om majestueus ogende eilanden en wilde natuur, dan is dat des te meer het geval.

Hier willen we je een verhaal vertellen dat velen misschien niet kennen, en dat een prachtig eiland betreft, zeer dicht bij de kusten van Sardinië. Een plek die grotendeels ongerept is, maar die ook de zetel is van een legendarisch koninkrijk, dat wordt beschouwd als "de kleinste ter wereld".

via: BBC

Laten we meteen duidelijk maken dat er in Tavolara geen echte monarchale status is. Het eiland maakt deel uit van Sardinië en dus van het Italiaanse grondgebied, ook al was het een paar decennia niet zo, waardoor er tot op de dag van vandaag op het eiland nog steeds een man is die zichzelf als "koning" beschouwt. Om beter te begrijpen wat er is gebeurd, moeten we een stap terug doen.

We zijn in 1807, het jaar waarin de Corsicaans-Genuese Giuseppe Bertoleoni samen met zijn zeer bijzondere familie op het eiland aan land kwam. Volgens de legende wilde de man in feite ontsnappen aan de beschuldigingen van bigamie en nam hij zijn twee vrouwen mee met hun kinderen. Op het eiland wijdden de Bertoleoni zich aan de landbouw en geitenfokkerij, totdat de koning van Sardinië, Carlo Alberto van Savoia, tijdens een jachttocht de strook land met zijn karakteristieke vorm met uitzicht op zee bezocht.

Advertisement

Volgens wat Giuseppe zelf vertelde, was het de soeverein die hem de titel van "koning van Tavolara" gaf, nadat hij dagenlang op het eiland had verbleven en de onafhankelijkheid van het eiland had erkend. Giuseppe werd opgevolgd door zijn zoon Paolo, genaamd Polo en uitgeroepen tot koning Paolol I. Na hem was het de beurt aan Carlo I en Paolo II totdat Tavolara in 1934 definitief werd geannexeerd bij het Koninkrijk Italië.

Hoe dan ook, de Bertoleoni “heersten” over het eiland alsof het hun koninkrijk was, ook al woonden ze er praktisch alleen. De getuigenissen over de ware "onafhankelijkheid" van het eiland en het legendarische koninkrijk zijn echter slechts mondeling, aangezien de familie Bertoleoni niet op de officiële adellijke lijsten staat. Het is daarom precies deze bijzondere familie van "vorsten" die vertelt hoe toentertijd hun "kleinste koninkrijk ter wereld" door iedereen werd erkend, zelfs door het koningshuis van Engeland.

Tegenwoordig wonen er nog steeds enkele afstammelingen van de Bertoleoni op het eiland, die zich nog altijd toeleggen op landbouwactiviteiten en de horeca. Een van hen in het bijzonder, Tonino, blijft zichzelf tot "koning van Tavolara" verklaren en beheert met trots het restaurant met dezelfde naam, en vist, cultiveert en begeleidt toeristen om de natuurlijke wonderen van de plaats te ontdekken.

Advertisement

"Ik ben waarschijnlijk de gewoonste koning ter wereld", grapte hij in een BBC-interview, in slippers en korte broek, "het is een voorrecht voor mij om hier te wonen, wie heeft er een kroon nodig als je een heel paleis hebt?". En gezien de schoonheid van het eiland, moeten we hem wel gelijk geven, en men kan niet anders dan gefascineerd zijn door dit merkwaardige en bijzondere verhaal, over een uniek "koninkrijk", bestaande uit zon, zee, land en wilde natuur.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt