Deze kraam verkoopt patat in bananenbladeren om het gebruik van plastic zakken te vermijden - Curioctopus.nl
x
Deze kraam verkoopt patat in bananenbladeren…
Een vrouw ontdekt dat haar vriend haar heeft gedrogeerd om haar te laten slapen om geen ruzie te maken tijdens de rit 15 meevallers die zo enorm groot waren dat het onmogelijk was om ze niet te fotograferen

Deze kraam verkoopt patat in bananenbladeren om het gebruik van plastic zakken te vermijden

17 Januari 2021 • Door Janine
1.311
Advertisement

Dat plastic een probleem is geworden voor ons milieu, is een feit. Veel mensen en evenzoveel restaurants worden zich ervan bewust dat verandering bij onszelf begint en het is daarom essentieel om ons in te zetten om de consumptie van het betreffende materiaal zoveel mogelijk te vermijden. In Guatemala heeft een kraampje besloten om patat in bananenbladeren te serveren om de handel en consumptie van wegwerpplastic te verminderen.

Ondanks dat het een kleine actie is die wordt uitgevoerd door een klein bedrijf, heeft het de aandacht getrokken van klanten en andere bedrijven. Steeds meer mensen hebben zich laten inspireren door deze kraam. Het gezamenlijke doel is om meer aandacht te besteden aan het milieu. Hoe kunnen we de schadelijke plastic bordjes vervangen?

Bananenbladeren zijn een natuurlijk product dat vroeger in culinaire praktijken werd gebruikt, vooral in sommige landen van Latijns-Amerika. Maar meestal werden de bladeren alleen als onhulsel gebruikt voor bepaalde gerechten uit de traditionele keuken. Deze straatverkopers hebben echter besloten om hun gebruik uit te breiden naar andere gerechten, zoals de heerlijke en tijdloze patat. Ze schaften ook vorken af ​​en stelden in plaats daarvan heel eenvoudige houten tandenstokers voor.

Het is een heel eenvoudige actie, maar zo begint de verandering.

Tags: NuttigVerhalenMilieu
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt