Hennep pellets: het meest ecologische en economische alternatief voor hout voor thuisverwarming

Janine

03 Maart 2022

Hennep pellets: het meest ecologische en economische alternatief voor hout voor thuisverwarming
Advertisement

In de winter zien de koude temperaturen gewatteerde dekbedden, dikke handschoenen, wollen sokken, hooggesloten truien en warme mutsen als hoofdrolspelers om onszelf tegen de kou te beschermen. Velen bedekken zichzelf thuis graag met een zachte deken als ze 's avonds op de bank genieten van een film, aangezien de nachtelijke uren behoorlijk koud zijn en velen het gebruik van verwarming niet opgeven.

Pelletkachels worden steeds populairder, maar er is één ding dat je kunt overwegen en in gedachten kunt houden om het winterseizoen het hoofd te bieden.

via House of Cannabis

Advertisement

Scheggia.agm/Wikimedia commons

Om het huis te verwarmen, kiezen velen voor pelletkachels vanwege hun betaalbare kosten in vergelijking met andere brandstoffen, van gas tot elektriciteit. Een nuttig systeem dat voldoet aan de behoeften van degenen die last hebben van de kou, maar er is een maar: pellet is een materiaal dat is samengesteld uit hout en afval, voordelig omdat het hernieuwbaar is, maar de intensiteit van de uitgestraalde warmte en de hoeveelheid de geproduceerde as hangt af van de gebruikte houtsoort.

Om deze reden is er een geldig alternatief voor klassiek hout en zijn verschillende soorten toegevoegd, van zacht tot hard: het is de hennepkorrel die een aantal echt opmerkelijke voordelen heeft.

Pixabay

Het idee komt uit Canada en heeft zich geleidelijk ook naar Europa verspreid. Om dit type korrel te maken, wordt de hennepstengel verwerkt, zonder enige vorm van chemische toevoeging die het uiteindelijke resultaat in termen van kwaliteit in gevaar zou kunnen brengen.

Een van de positieve aspecten van hennepkorrels is ongetwijfeld datgene dat verband houdt met ontbossing: deze plant kan elk jaar worden gezaaid en gekweekt, daarom is er geen ontbossing nodig ten gunste van verwarming voor mensen.

Ten tweede produceert hennep heel weinig as in vergelijking met hout, ongeveer 2%, en is het niet corrosief, terwijl het toch een hoog warmteniveau garandeert. Omdat het een biologische verbinding is, is de hennep pellet tijdens de verbranding minder vervuilend dan welke houtsoort dan ook. Behalve dit, is de productie ervan veel goedkoper. Al deze eigenschappen maken het een echte concurrent van klassieke pellets.

Advertisement

Pixabay

Het is niet nodig om een ​​gloednieuwe brander te kopen die geschikt is voor dit doel om van dit alternatief te kunnen profiteren: hennep pellets kunnen in feite worden gebruikt in verschillende modellen kachels die al op de markt zijn, en passen zich dus ook aan aan degenen die velen al hebben.

Als je een pelletkachel hebt en dit ecologische alternatief nog nooit hebt geprobeerd, is het de moeite waard om ermee te experimenteren in deze laatste koude dagen of om er rekening mee te houden voor de komst van de volgende winter!

Advertisement